La fel ca în cazul programului „Masa caldă”, hotărârea de guvern pentru programul cunoscut drept „Laptele și cornul” a fost adoptată foarte târziu de către executiv. După adoptarea hotărârii de către Guvern (pe 10 august), autoritățile locale au fost nevoite să organizeze licitații pentru furnizarea produselor lactate, a celor de patiserie și a fructelor sau legumelor proaspete, lucru ce s-a întins, conform procedurilor legale, pe o perioadă de aproximativ 30 de zile. Așadar, cel mai devreme, elevii ar fi putut primi laptele, cornul și fructele, pe 10 septembrie, la 5 zile după începerea anului școlar.
Numai că procedura de licitare a serviciilor de distribuire a produselor lactate, legumelor/fructelor și produselor de panificație s-a lungit, astfel că abia de pe 3 octombrie, la aproape o lună de la începerea școlii, elevii arădeni au primit acest sprijin alimentar.
Pentru programul cunoscut drept „Laptele și cornul”, județul Arad primește anul acesta școlar 10.250.000 lei pentru distribuirea produselor și 1.592.000 lei pentru „măsuri educative”. Conform unei hotărâri a Guvernului, județului Arad îi vor fi alocate pentru acest an școlar sumele de 1.895.000 lei pentru acordarea de fructe și legume proaspete, 3.981.000 lei pentru acordarea de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf, respectiv 4.374.000 lei pentru acordarea de produse de panificație. În total, conform aceleiași hotărâri, 39.639 de elevi din județul Arad vor beneficia de programul cunoscut drept „Laptele și cornul”, cei mai mulți din ciclul primar – 17.863, urmați de cei din ciclul gimnazial – 15.248 și ciclul preșcolar – 6.528. Totodată, hotărârea Guvernului arată că în județ sunt înscriși și 180 de copii ucraineni, 29 dintre ei fiind preșcolari și 151 elevi în ciclul primar și gimnazial. Și aceștia vor beneficia de program.
Pe lângă banii pe care Guvernul îi dă pentru distribuirea acestor produse, statul a mai alocat 796 de mii de lei pentru „măsuri educative” pentru promovarea consumului de lapte și produse lactate, respectiv 796 de mii de lei pentru „măsuri educative” pentru promovarea consumului de fructe și legume proaspete. Conform HG 640/07.09.2017, aceste măsuri educative se concretizează prin „vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui”, „concursuri tematice legate de consumul de fructe și legume, lapte și produse lactate” sau „organizarea de zile tematice”.
Trimite articolul
Xar trebui sa nu aiba nici ei ce manca la cantina Parlamentului timp de 1 luna de zi.
bata-i sa-i bata!
Wow!
noul ministru al educatiei este o doamna de profesie INGINER de nave !!!!!! Nu a predat nici o zi in vreo scoala.
s-au ”terminat ” dascalii din Romania?
Am citit asta in presa centrala! Comentariile sunt de prisos !
Pai un corn n-are cum sa coste mai mult de 1,50 lei, o cutie cu lăptic vreo 2 lei maxim, iar una bucata măr, evident romanesc, cca 0,50 bani. In total: 4 mangotzi/școler pe zi. Intr-adevar, un uriaș efort financiar, dar si un exemplu de dărnicie si mărinimie, din partea guvernului de handicapați.
Sa zicem ca sunt o susținere de tipul acelor vremuri care încă cineva se gândește ca un copil trebue sa și mănânce.
Dar in nici un caz stricat .
Fiul meu de doisprezece ani a ajuns la urgentă cu o toxiinfecție alimentara de la. KFC întâmplator sau nu cert e ca vor trebui sa plătească .
Nu sunt singurul părinte care se plânge in ultima vreme probabil când vine soarele apar și problemele .