„Dacă un popor n-are o tinerime entuziastă, cultă şi cu dor de ţară, este pierdut pentru totdeauna. Aceste vlăstare ale tinereţii ţin pe umerii lor viitorul, precum odinioară Atlas ţinea pământul.” (V. Conta). Cuvintele acestui motto au însufleţit o manifestare desfășurată de Centrul de Documentare şi Informare „Nicolae Ştefu” din comuna Şiria, realizată împreună cu Ancuța Negrău, Florina Marca, Liliana Șopț şi Patricia Ruscher, cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici” Şiria.
Veritabila lecție de istorie s-a desfăşurat în primitoarea sală de recepţii a Centrului de Documentare şi a avut drept scop sărbătorirea Zilei Naţionale a României, dar şi conștientizarea elevilor asupra importanţei istorice a zilei de 1 Decembrie 1918.
Tonul deschiderii sărbătoririi a fost dat de Imnul de Stat, „Deșteaptă-te, române!”, după care d-na Angelia Maria Agrima a ţinut un scurt discurs despre importanţa zilei de 1 Decembrie, iar apoi a urmat citirea unei povestiri istorice de către doamna învăţătoare Ancuţa Negrău. Îndrumați de doamna învățătoare Liliana Şopţ, elevi ai clasei a III-a B au recitat poezii dedicate Zilei Naționale a României, momentul culminat fiind Hora Unirii, în care s-au prins copiii, cadrele didactice, precum şi mămicile şi bunicile ce au asistat la acest act cultural-istoric. În cadrul evenimentului, toți elevii prezenți au expus o parte din munca lor dedicată acestei măreţe zile, organizatorii încheind cu un alt motto: „Un lucru ce trebuie foarte adânc întipărit în minţile copiilor este respectul şi iubirea pentru patrie”.
Lecție de istorie despre 1 Decembrie pentru elevii din Șiria
Lecție de istorie despre 1 Decembrie pentru elevii din Șiria
Pagina cea mai sublimă a istoriei românești, actul de la 1 Decembrie 1918, a fost marcată și de către elevii Școlii Gimnaziale din Șiria.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
O rezoluție care reafirmă legitimitatea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, nu a reușit să obțină suficient sprijin pentru a fi adoptată luni în Rada Supremă, parlamentul ucrainean, informează dpa.
Local
Începând de marți, 25 februarie 2025, Primăria Municipiului Arad, prin intermediul operatorului contractat în acest scop, va demara lucrările pentru amplasarea insulelor ecologice digitalizate în 25 de locații din zona Calea Aurel Vlaicu. Lucrările sunt estimate să se realize pe durata următoarelor două săptămâni.
UT Arad
Antrenorul UTA-ei se plânge de jucători, deși a spus că are un lot mai bun decât anul trecut.
2
România
Miniștrii Agriculturii din Ungaria, Slovacia, România și Bulgaria au cerut Comisiei Europene să reintroducă cotele anterioare crizei, la expirarea actualelor măsuri comerciale care vizează produsele agricole din Ucraina, potrivit unei postări pe rețeaua X a ministrului ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, transmite Interfax, citați de Agerpres.
Citiți principiile noastre de moderare aici!