Actori, profesori și elevi au fost prezenți la întâlnirea cu marele regizor Alexa Visarion, care a avut loc în sala Ferdinand a Primăriei Arad. Preț de mai bine de o oră, acesta le-a vorbit celor prezenți despre viață, teatru și film într-o manieră cu totul aparte. „Spectacolul de teatru se naște la întâlnirea dintre sală și scenă. Publicul nu trebuie să știe teatru ci trebuie să fie deschis, să aibă talent în a înțelege” – a spus regizorul care a fost „complicele” lui Ovidiu Cornea în realizarea primei ediții a Festivalului de Teatru din Arad, în urmă cu două decenii. „Sunt convins că festivalul din Arad va intra într-o desfășurare de anvergură pe măsură ce trec anii. Bogdan Costea, actualul director al teatrului, poate să continue munca pe care am început-o noi acum 20 de ani”.
Toț cei prezenți la eveniment l-au ascultat „cu sufletul la gură” pe regizorul care le-a vorbit despre momente importante din viața sa, copilărie, prezent, trecut și viitor. „De fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva mă gândesc că poate este ultima oară când văd acea persoană. Așa este și acum, cu voi, și, de aceea, vreau să vă spun că cel mai important este să vă trăiți viața, așa cum o fac și eu. Știți că fiecare simte că are aripi la un momentdat în viață… Așa simt și eu, acum, că am aripi… Vă mulțumesc!” – a concluzionat regizorul.
Despre Alexa Visarion
Alexa Visarion a absolvit în anul 1971 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Radu Penciulescu. În cei aproape 45 de ani de carieră artistică a semnat regia unor spectacole antologice nu doar pe scenele româneşti, ci şi în teatre din Europa şi America, iar filmele sale au fost recompensate cu importante premii naţionale şi internaţionale. În acelaşi timp, generaţii de tineri regizori stau mărturie pentru activitatea de pedagog a domniei sale. A montat peste 100 de piese de teatru pe scenele din România şi din străinătate, printre care “D ale carnavalului”, la Teatrul Lindabauer din Reykjavik, Islanda, “O noapte furtunoasă”, la Teatrul Giuleşti şi la Teatrul de Artă din Moscova. A regizat numeroase filme, precum “Năpasta”, “Înainte de tăcere”, “Punct şi de la capăt”, “Vinovatul” şi “Luna verde”.
Este laureat al premiului “Aristizza Romanescu”, acordat de Academia Română pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, şi al premiului UNITER pentru întreaga activitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!