Ca susținător și partener, Consiliul Județean Arad, prin președintele Iustin Cionca, a mulțumit pentru mobilizare, miilor de voluntari, cetățeni responsabili ai județului.
Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Arad, elevii arădeni din peste 50 de unități de învățământ din întreg județul, ne-au demonstrat că educația pentru mediu, spiritul civic și voluntariatul se învață încă din primii ani de școală. Cu toţii ne-au arătat că le pasă de natură și contribuie la păstrarea unui mediu înconjurător mai sănătos și mai curat, adunând mii de saci de deșeuri din întreg județul.
Au răspuns prezent în această „misiune specială pentru planetă” și efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, cu dorința de a contribui la regenerarea ecosistemului și la conservarea naturii.
Prefectura Județului Arad, Primaria Municipiul Arad și peste alte 60 de Unități Administrativ Teritoriale, Ocoale Silvice din județ, Gospodarirea Apelor Arad, instituții implicate voluntar alături de angajați, au demonstrat că împreună pot face arealul Aradului mai curat și mai atrăgător, deoarece e foarte importantă moștenirea pe care o vom lăsa generațiilor viitoare.
Pe malul Mureșului, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad (ADISIGD-ARAD) alături de coordonatorul județean Let’s Do It România, fetele din echipa de baschet a Aradului, FCC UAV ICIM, dar şi deputatul Glad Varga, au dat startul acțiunii „Let’s Do It Romania” în municipiu, împreună cu partenerii Retim Ecologic Service Arad, FCC Environment Romania, Salubritate SA Deva, reprezentanții Prefecturii Arad, Consiliului Județean Arad, Primăriei Arad, Inspectoratului Școlar Județean Arad, ISU Arad, Inspectoratului de Jandarmerie Județean Arad, Gospodarirea Apelor Arad și elevi ai unor școli participante în proiect.
„Let’s Do It România a fost o reușită, multe inimi verzi au bătut la unison în Arad, sâmbătă 16 septembrie 2023. Ne dorim ca în 2024 să avem și mai mulți voluntari implicați, însă până atunci sperăm să întâlnim cât mai mulți arădeni responsabili, care să spună Let’s Do It în fiecare zi, să aibă grijă de mediul înconjurător, să nu lase deșeuri la voia întâmplării și să colecteze separat acasă, la iarbă verde, la școală și la birou” – precizează Departamentul de Comunicare-Conștientizare ADI SIGD -Arad.
Trimite articolul
Xasistatii sociali unde-s? apar doar cand vin dupa mălai?Fain!