Alegerea liceului este un moment deosebit de important în viitorul educațional al tânărului adolescent. De la școală, la specializare, elevii arădeni caută să-și urmeze un drum spre o viitoare carieră. Care sunt școlile care au rămas în topul preferințelor și ce specializări sunt căutate în 2020? Repartizarea la liceu confirmă că există unele școli unde nivelul educațional va fi extrem de ridicat, privind doar prin prisma mediilor de admitere.
Top 5
În primele 5 cele mai căutate specializări, în funcție de ultima medie de admitere, se numără trei clase de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și două de la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad. Cele mai mari medii au fost la specializarea științe ale naturii – bilingv engleză la „Moise Nicoară”, acolo unde cel de al 28-lea elev admis a avut media 9.37. Pe locul secund, se află specializarea de matematică-informatică de la același colegiu cu media 9.35 – cu precizarea că în acest caz au fost disponibile 2 clase așa că numărul total al celor admiși a fost de 56, în timp ce poziția a treia este ocupată tot de specializarea matematică-informatică, dar la „Țichindeal” – ultima medie de admitere – 9.31. La științele naturii de la „Moise” s-a intrat cu medii de până la 9.14 și în acest caz vorbim însă de două clase a câte 28 de elevi. Top 5 este completat de o clasă de uman, cea de filologie – bilingv engleză de la „Țichindeal”, acolo unde ultima medie de admitere a fost de 8.78.
În top 10 licee arădene se numără, în funcție de ultima medie, și următoarele specializări: Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – științele naturii – 8.78; Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad – științele naturii – 8.76; Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad – filologie – 8.72; Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – matematică – informatică – 8.45; Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad – 8.41.
Trimite articolul
Xfrumoasa aceasta cladire monument istoric al Aradului dar pacat ca e napadita de igrasie pe toate laturile ei ( se vede cu ochiul liber de pe trotuar) cu toate ca nu de mult a fost reabilitata cu bani multi desigur. Se vede cum urca igrasia pe toti cei 4 pereti laterali….. Oare cine a facut receptia nu vede ce se intampla cu aceast monument istoric . Poate este inca in garantie lucrarea Ar fi cazul sa se intervina pana nu ajunge igrasia si mai sus .Igrasia este si o sursa de boli pt elevii ce frecventeaza acest liceu Alo ! aude cineva?
Față de alte județe, mediile sunt mici.
Am avut onoarea sa fiu elev al liceului Moise Nicoara intre anii 1995-1999, ani minunati in care am cunoscut oameni deosebiti.