Această acreditare are un rol esențial în intensificarea participării elevilor şi cadrelor didactice la mobilități, cât și în consolidarea sau stabilirea de noi parteneriate europene. La nivel individual, beneficiile percepute de participanți vor fi foarte mari, cu impact puternic asupra dezvoltării personale și profesionale, prin dobândirea de noi cunoștinte, abilități și competențe. La nivel instituțional, această acreditare dă șansa implementării pe termen lung a obiectivelor strategice ale școlii: îmbunătățirea calității educației și dezvoltarea unui învățământ incluziv; eficientizarea relațiilor parteneriale existente și dezvoltarea de noi parteneriate; armonizarea sistemului de învățământ cu piața muncii, în scopul facilitării tranziției de la școală la viața activă.Elevii Liceului „Henri Coandă” Arad vor efectua stagii de pregătire la agenți economici din UE
„Obținerea acreditării în domeniul formării profesionale VET, KA120-VET-000189027, este o dovadă a recunoașterii activităților profesionale derulate în cadrul proiectelor europene, pe care liceul nostru le-a implementat încă din anul 2008. Încrederea acordată ne bucură și ne motivează să continuăm, cu mare responsabilitate această tradiție, fiind recunoscători pentru oportunitatea de dezvoltare instituțională oferită. Astfel, până în 2027, elevii își vor putea efectua stagiile de pregătire practică la agenți economici din diverse țări ale Uniunii Europene, iar profesorii VET vor participa la activități de job shadowing, la instituții ale partenerilor europeni” – precizează prof. ing. Steliana Băișanu, director al Liceului Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad.
Programul Erasmus+ oferă oportunități organizațiilor active în domeniul educației și formării profesionale pentru a se dezvolta. Aceste oportunități se concretizează în activități prin care persoanele implicate în acest domeniu să interacționeze și să învețe împreună, dar și alături de profesioniști din organizații europene, să participe la schimburi de bune practici și la crearea și implementarea de resurse educaționale inovatoare care produc schimbare. Activitățile de învățare în domeniul educației și formării profesionale sunt concepute pentru a avea un impact pozitiv asupra cadrelor didactice, persoanelor aflate în formare inițială, formatorilor și experților, dar și la nivel organizațional, comunitar și al politicilor și practicilor din sectorul VET.
Citiți principiile noastre de moderare aici!