Primăria Municipiului Arad a lansata în SEAP licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții (amenajare teren/utilități/documentații/construcții/procurări) organizare șantier, instruire, probe și teste pentru proiectul „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”, finanţat prin PNRR. Valoarea estimată de primărie se ridică la 402 milioane de lei, termenul de proiectare și execuție este de 30 de luni. Noile instalații vor produce electricitate și apă caldă, urmând să funcționeze în sistem de cogenerare de înaltă eficiență.
„Odată cu proiectul «Sursă de producere energie termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă» se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmăreşte creşterea eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive”, declarau, în ianuarie, reprezentanții Primăriei Arad.
Noul sistem va avea trei motoare termice pe gaz natural și o stație electrică de transformare, acesta urmând să asigure producția de paă fierbinte pentru termoficarea centralizată, dar și energie electrică pentru vânzare spre consumatori. Ofertele pot fi depuse în Sistemul Electronic de Achiziții Publice până pe 11 august, departajarea acestora făcându-se în funcție de valoarea financiară, de eficiența instalațiilor, de temperatura minimă garantată a apei calde și de costul specific al mentenanței.
Licitația prevede servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții. Conform structurii devizului general al obiectivului de investiţii, pentru atribuirea contractului de lucrări, care include şi servicii de proiectare, valoarea totală a contractului este de 402.172.105,00 lei, fără TVA, defalcată astfel: servicii de proiectare – 9.523.800,00 lei, fără TVA; servicii de asistenţă tehnică – 267.300,00 lei, fără TVA; execuţie lucrări (toate obiectele), amenajare teren, amenajări pentru protecția mediului și refacerea la starea inițială, asigurare utilități, elaborare studii de teren, expertiză tehnică lucrări de construcții, procurări echipamente, lucrări de montaj, instruirea personalului de exploatare al beneficiarului și punerea în funcțiune a investiției și probe tehnologice – 390.014.065 lei, fără TVA; lucrări de constucții și instalații aferente organizării de şantier – 136.620 lei, fără TVA; cheltuieli conexe organizării de șantier – 2.230.320 lei, fără TVA.
În momentul de față, energia termică destinată arădenilor conectați la sistemul centralizat de încălzire este produsă în proporție de 70% de CET Hidrocarburi – „CET-ul de interior”, iar 30% de CET Lignit – „CET-ul de exterior”. Odată cu realizarea investiției care a fost scoasă acum la licitație, energia termică va fi produsă în totalitate de CET-ul de interior.
Trimite articolul
XO SA FIE CALDURA MAI IEFTINA SI APA CALDA ????
o singura intrebare am, cat de sanatos este sa ai un CET care incaleste tot Aradul ca oras in centrul Aradului? De ce toate orasele scot CET-urile in afara orasului? De ce Aradul are cel mai mare numar de cancere pe tara? Sa fie oare interconectate?