Conform anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Orașului Ineu este dispusă să plătească pentru aceste servicii aproape 18 milioane de lei, sursa de finanțare a proiectului fiind Programul Operațional Regional. Data limită până la care ofertele vor putea fi depuse este 24 aprilie, ora 15. Oferta câștigătoare va fi cea care va avea prețul cel mai scăzut.
Lucrările ce se vor face la cetatea din Ineu vor consta în demolarea parțială și refacerea unor pereți, demolarea parțială și refacerea unor planșee din beton armat, realizarea unor pilaștri masivi din cărămidă plină cu mortar de var, pe înălțimea parterului și etajului clădirii, restaurarea și renovarea monumentului existent, atât în interior, cât și în exterior, cu respectarea golurilor și a elementelor originale, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei existente cu tâmplărie care să o respecte pe ca originală etc. Vor fi reabilitate și canalizarea menajeră și pluvială ale clădirii, instalațiile sanitare, electrice și termice, respectiv monumentul va fi accesibilizat persoanelor cu dizabilități.
Câștigătorul licitației va avea la dispoziție trei luni pentru serviciile de proiectare, iar alte maximul 24 de luni pentru execuția lucrărilor de restaurare și reabilitare a Cetății Ineului.
Cetatea este situată în partea centrală a orașului Ineu, în apropierea râului Crișul Alb și are o suprafață construită de circa trei mii de metri pătrați, pe subsol parțial, parter și etaj. Pereții cetății sunt din cărămidă, cu grosimi între 30 de centimetri și 1.5 metri, fundații continue din zidărie de piatră și cărămidă sub ziduri, planșeu din beton armat monolit peste parter, planșeu din fâșii prefabricate din beton armat cu goluri peste etaj și planșeu de lemn peste etaj, la turnuri. Conform expertizei tehnice a cetății, „spațiul expertizat este total necorespunzător pentru funcțiunea dorită, iar prin intervențiile propuse nu se intenționează modificarea concepției volumetrice a clădirii și nici modificarea structurală a acesteia, ci doar consolidarea, reabilitarea și restaurarea construcției, în condițiile neafectării valorii și semnificației istorice a acesteia”.
Trimite articolul
XFelicitari domnului primar!!!
-
cetatea asta trebuia mai de mult reconditionata
dar decat niciodata mai bine si mai tarziu. sunt din Ineu si stiu
Să sperăm că vom vedea această cetate în circuitul turistic cât de curând
Felicitari d-nului Mehelean , primarul pe vremea caruia sa rezolvat documentatia privind Cetatea Ineului , asta pt. o corecta informare , cel de acuma are , meritul : ca a lungit vreo 7ani procedura .
-
mananci fistic! daca te bagi in seama ca musca …
-
Domnul Mehelean a cheltuit 5.000 de euro pe un studiu de prefezabilitate care nu știu la ce a folosit și a concesionat monumentul pe 25 ani începând cu 2010. Timp de 7 ani primăria a bătut pasul pe loc cu reabilitarea (2010-2017)iar concesionarul nu și-a îndeplinit obligațiile. Noroc cu clauza de reziliere, că altfel ne uitam la ea 25 de ani și nu 7 cum se degrada. Documentația în baza căreia s-a obținut finanțarea a fost elaborată în 2016.
Propun redirectionarea fondurilor catre sistemul de sanatate…..tara arde si cei de la Primaria Ineu se piaptana !
-
Guvernul a decis:salvam 20.000 adica doua zeci de mii (ar fi murit in cel mai negru scenariu) si ingropam 20 de milioane. Pensionarii de acum traiesc din datorii facutede guvern ,datorii care vor trebui platite de cei ce au acum 30 de ani, cele doua luni de stare de urgenta vorifinantate cu datorii ce vor trebui platite de cei ce au acum 10 ani. Salvam bunicii si ingropam nepotii, Are sens?