Primăria Comunei Șeitin a lansat licitația publică pentru atribuirea lucrărilor de „Construire Școală Generală Clasele I-VIII – Continuarea lucrărilor autorizate inițial cu A.C. (Autorizația de Construcție – n.r.) nr.19/20.11.2007”. În septembrie anul trecut, primăria din Șeitin publica pe contul de Facebook al instituției că „pentru acest proiect important și pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional în comuna Seitin, s-a semnat în anul 2018, luna mai, contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării și comuna Seitin. În prezent, documentația de atribuire este publicată. Contractul de lucrări va fi semnat în luna octombrie, iar lucrările vor fi demarate imediat după semnare”. Acum, însă, contractul se află în stadiul de licitare, iar ofertele sunt așteptate până pe 17 martie.
Construcția va fi împărțită în două zone distincte: una cu cele 4 săli de clasă și o alta cu încăperile destinate cadrelor didactice și personalului administrativ. Trei dintre cele patru clase vor fi orientate la 30 de grade față de celelalte încăperi (destinate cadrelor didactice) pentru a „ajuta la o mai bună supraveghere a copiilor pe parcursul procesului educațional”, conform anunțului publicat în SEAP. Zona destinată profesorilor și personalului administrativ va avea acces propriu și un alt acces legat de zona elevilor.
„Din biroul direcțiunii se poate supraveghea accesul în clădire, cât și zona de curte”, se arată în același anunț.
Noua școală va fi construită pe o fundație existentă, însă care va fi pregătită prin „desființarea plăcilor de beton viciate și a zidăriei precar executate”. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea maximă la care va putea ajunge contractul de construire a școlii generale este de 1.778.229 lei fără TVA, bani veniți prin PNDL.
Clădirea va avea 36 de încăperi, dintre care 4 vor fi săli de clasă, iar 10 vor fi grupuri sanitare. Suprafața construită totală va fi de 1.128 metri pătrați, iar întregul teren măsoară 2.158 de metri pătrați. Conform memoriului tehnic, clădirea va avea regim de înălțime parter, cu înălțimea interioară maximă de 3,40 metri. Zidăria va fi de cărămidă, fundația și planșeul din beton, iar acoperișul va fi făcut pe șarpantă din lemn și acoperit cu țiglă metalică. Școala nouă va dispune de tâmplărie PVC și finisaje interioare cu gresie și parchet.
Trimite articolul
XCum vine asta? 4 sali de clasa si 10 grupuri sanitare? Nu mai bine faceti 1 wc pt fiecare elev? Eu nu inteleg nimic din articol, 36 de incaperi, din care 4 sali de clasa?
Vai de mine,de ce atita graba ?? In cei 14 ani,cei care au fost elevi,au ajuns studenti,apoi si-au luat talpasita peste granita,poate chiar la sparanghel,in exportul prezidential al fortei de munca.
FANTASTIC !!!!!!!!!!
Concluzionăm și ne crucim.
Construcția va fi împărțită în două zone distincte:
– una cu cele 4 săli de clasă
– alta cu încăperile destinate cadrelor didactice și personalului administrativ
Clădirea va avea 36 de încăperi, dintre care 4 vor fi săli de clasă, iar 10 vor fi grupuri sanitare
DECI RESTUL DE 22 DE ÎNCĂPERI SUNT PENTRU CADRELE DIDACTICE ȘI PERSONALUL ADMINISTRATIV !!!
Asta seamănă a clădire de birouri, hotel, …numai a școală nu.
-
Asta ziceam si eu, sa speram ca e doar un jurnalist care nu stie ce scrie, da nici nu e mirare mare daca au facut planu asa… o semnat iar vicele ?