18.7 milioane de lei fără TVA este dispusă Primăria Orașului Pecica să plătească pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrării în vederea realizării obiectivului investițional „Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în orașul Pecica”, proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Așadar, pe bani europeni se vor realiza următoarele lucrări: foraj de extracție a apei geotermale și foraj de infecție a apei geotermale uzate tehnic, centrală termică echipată cu utilaje și echipamente tehnologice, rețea de transport energiei termice, conductă de transport a apei geotermale uzate termic către forajul de injecție, respectiv realizarea racordului la consumatori (clădiri publice).
Proiectarea întregii rețele va dura maximum 3 luni, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maximum 24 de luni pentru lucrările planificate. Astfel, termenul de execuție al contractului va fi de maximum 27 de luni, termen în care se vor presta atât serviciile de proiectare, cât și de execuție a lucrărilor.
Conform caietului de sarcini al proiectului, în zona Pecica-Turnu, temperaturile apelor pentru sondele existente sunt între 47 și 60 de grade Celsius pentru adâncimi de 700-1000 de metri, existând „premise favorabile pentru interceptarea surselor geotermale”. Același document arată că au fost identificate 13 clădiri care să fie încălzite cu ajutorul noii rețele, anume sediile Poliției Locale Pecica, Evidenței Populației, Primăriei (4 clădiri), Grădiniței PP, Școlii Generale Nr.2 (3 clădiri), sala de sport, hala agroalimentară și clădirea Grădiniței PN 4. Toate acestea folosesc, în prezent, gaze naturale pentru încălzire. Lungimea totală a conductelor rețelei de distribuție va fi de 1.330 metri, iar racordurile la consumatori vor avea o lungime de 120 de metri, în timp ce conducta de transport a apei geotermale uzate termic va avea o lungime de 1.085 metri.
Licitația lansată de Primăria Orașului Pecica așteaptă ofertele până pe data de 8 iunie 2021, la ora 15, singurul criteriu de atribuire fiind prețul cel mai mic. Cel mai devreme, sistemul de încălzire prin folosirea apei termale va fi pus în funcțiune, la Pecica, la finalul anului 2023.
Trimite articolul
XAha…bun…dar strazile cand o sa le asfaltati in satul Pecica? De canalizare nu mai intreb…daca si ala e oras….
Deocamdată locuitorii se încălzesc la idee.Nu ar trebui sa fie discriminare intre instituții și locuitori.
ce chestie ……………
cica singurul criteriu o sa fie pretul cel mai mic
hai ca-i tare !
deci nu calitatea lucrarilor e importanta ci pretul . Fain.
Bravo domnilor ! Va doresc sa aveti SUCCESURI!
Ce noroc că au primar pe FALCĂ GHEORGHE. Vezi cum evoluează. Aradul e la sapă de lemn.
-
Bravo pecicanii ! Pe cand faceti si un Aqua Park , daca astia din Arad nu sunt vrednici sa il faca desi au deja la dispozitie infrastructura strandului si izvor de apa termala. Dar strandul Aradului e tras in jos si ruinat de cocalarii si traficantii orasului ce vor sa puna labele pe strandul orasului ca sa aiba ei si gastile lor loc de distractii si desfacere a ,,marfurilor,, lor imunde, nu pentru relaxarea cetatenilor decenti.
-
TU pupai pe astea vrednici din Arad În dos,COCALARII sunt cei din administratie.
-
Și stațiunile din zona Oradiei se plâng, nu mai au apă termală pentrucă mahării din zonă își încălzesc bojdeucile cu apă termală, ți-au tras piscine cu apă termală …
Felicitări conducerii administrației locale pentru proiect. Cu un buget de 140 mil. lei în anul 2021, din care proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile de 71 mil. lei ( peste 50% din buget) arată mult efort și pricepere din partea conducerii și a funcționarilor din orașul Pecica. De departe, după municipiul Arad, au cel mai mare buget dintre uat-urile din județ. Dacă ar fi toate administrațiile locale așa, altfel ar arăta județul Arad.
Daca fiecare localitate care dispune de panze freatice geotermale ar face asemenea investitii ar fii minunat , s ar reduce poluarea locala , ar creste comfortul locuitorilor comunitatiilor respective , iar pretul de incalzire a locuintelor ar fii muuult mai mic , insa cand autoritatiile folosesc termenul de poluare doar pt a creste taxele si impozitele fara nici cea mai mica urma de interes in a aduce alternative , e clar ca respectivele institutii sunt conduse de idioti si dirijati de politicieni idioti
Bravo pecicanii ! Pe cand faceti si un Aqua Park , daca astia din Arad nu sunt vrednici sa il faca desi au deja la dispozitie infrastructura strandului si izvor de apa termala. Dar strandul Aradului e tras in de cocalarii si traficantii orasului ca sa aiba ei loc de distractii si desfacere a ,,marfurilor,, lor imunde, nu pentru relaxarea cetatenilor decenti.
Resursele subsolului se folosesc de către popor prin reprezentantii săi.Mâine poimâine se interzic centralele pe gaz iar locuitorii se vor încălzi la soare.