Producatorul sloven Mogota d.o.o. recheamă produsul „Mogota Ceai de cânepă 20 buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.
În produs s-a depistat un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.
Al doilea produs rechemat este „Vita D’or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml“, tot din cauza conţinutului ridicat de THC. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.
În consecinţă, Asociaţia Pro Consumatori a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu privire la demararea unei anchete care să elucideze modul în care două produse alimentare cu un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) notificate de LIDL România pe site-ul ANSVSA au fost comercializate în reţeaua de magazine.
Sesizarea Asciaţiei Pro Consumatori către DIICOT:
„Asociaţia Pro Consumatori (APC), organizaţie de utilitate publică, cu peste 31 de ani de activitate neîntreruptă în domeniul apărării drepturilor şi intereselor economice ale consumatorilor, prin prezenta vă aduce la cunoştinţă următoarele: În data de 25 august 2021, pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au apărut două notificări de retragere, respectiv rechemare a produselor Mogota Ceai de cânepă 20 buc şi Vita D’or Ulei bio de cânepă presat la rece 250 ml“, pentru motivul depistării în compoziţia acestora a unui conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol.
Cele două notificări au fost realizate de Societatea Comercială Lidl România SA. Având în vedere faptul că tetrahidrocanabinolul este o substanţă psihotropă şi indiferent de concentraţie se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale, Asociaţia Pro Consumatori solicită DIICOT-ului declanşarea unei anchete la nivelul magazinelor din reţeaua Lidl în vederea identificării modului în care cele două produse alimentare cu conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol au ajuns să fie comercializate pe teritoriul României.
Este cunoscut faptul că atât în legislaţia românească, cât şi în cea a Uniunii Europene nu există dispoziţii legale cu privire la introducerea pe piaţă a produselor alimentare care sa aibă în compoziţie substanţa tetrahidrocanabinol. Totodată, în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţa de Guvern nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, operatorii economici sunt obligaţi să pună pe piaţă numai produse sigure şi, dacă actele normative în vigoare prevăd, acestea să fie testate şi/sau certificate”, se arată în sesizarea trimisă de către preşedintele APC.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XSe mai poate cumpara?
NIci nu stiti cat de bun era ceaiul iar uleiul era o minune daca te ungeai cu el
-
..ca de atunci tot cu ceai de canepiol te tii si tot cu oloiul ala te ungi, isn’t it??
-
mars la birt. alcoolicu drec
-
Cica sa le dam inapoi.
-
da cine-i fraieru….
Mare prostie mai este inca si in 2021in romania asta de rahat
Super, putem scapa de dosare penale daca am fost prinsi fumati la volan 😀 … ati consumat substante interzise? Nu domnule cum sa consum, am baut doar un vagon de ceai de la Lidl. 😀
Cei interesati sa returneze ceaiurile si uleiurile mentionate in articol pot sa apeleze numarul de telefon 0722949269 si vor fi indrumati catre ,, biroul de relatii cu publicul ,, unde se poate primi contravaloarea produselor . Va multumim !
-
Am 10 baxuri de ceai si zece de ulei ,vreau banii inainte :))
Am consumat si eu ceaiul cu pricina si pe cuvantul meu ca nu am simtit nimic aparte .
Probabil sunt cantitati infime de THC, totul este exces de zel, specific si “made in RO”, asa cum le place sa trompeteze presa si aia de la Protectia Consumatorului.
BTW rosiile din China sunt extraordinare – m-am indragostit de ele – bine ca nu are Protectia Consumatorului aparat de analiza atomica – cine stie ce ar fi gasit in ele!
Catu si Gheorgheosu si-au cumparat la greu