ARAD. Susţinut de liderul de grup Florin Stana, amendamentul USR PLUS la bugetul pe 2021 – amendament vizând un studiu de fezabilitate pentru construirea unui spital nou în municipiu – a fost însoţit de intervenţia consilierului Cătălin Costea, medic de profesie.
„La Spitalul Municipal şi la Spitalul ORL din Arad s-au făcut în ultimii 30 de ani nenumărate referate în ceea ce priveşte un lift. Ideea acestui lift este ideea unui act medical uman. Lumea nu ştie: acolo, pacienţii sunt transportaţi de la etajul I cu cearşaful, cu prelata. Uneori este necesar ajutorul pompierilor; se sună la 112 astfel încât pacienţii să fie transportaţi de la etaj până la maşina aparţinătorului, cu pompierii. Este inacceptabil în secolul XXI! În capitolul Sănătate, la investiţii, este alocat un buget de investiţii şi este o notă de fundamentare pe un DALI din 2018 care prevede construcţia unui lift atât la Spitalul Municipal, cât şi la Spitalul ORL. Colegii mei – şi nu doar cadrele medicale din cele două spitale, ci şi pompierii – doresc din partea noastră un angajament” – a punctat Cătălin Costea.
După care s-a adresat primarului Călin Bibarţ:
„Puteţi da asigurări cadrelor medicale că în acest an, pe baza acestui buget – pe care noi îl votăm pentru Sănătate şi pentru investiţii în Sănătate – va fi acel lift atât la Spitalul Municipal, cât şi la Spitalul ORL?”
„Da, mulţumesc”
Pus într-o situaţie nu tocmai confortabilă, edilul a răspuns:
„Eu, ca să fiu mai puţin politic decât dumneavoastră… că puteaţi concentra un pic… aia cu cearşaful, cu prelata… sunt la declaraţii politice… Da.”
Apoi şi-au mulţumit unul altuia: primarul lui Cătălin Costea şi Cătălin Costea primarului.
Să sperăm că va apărea şi liftul. Anul acesta, după cum s-a promis.
1,6 milioane de lei
Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiţie Accesibilizare clădiri ale secțiilor clinice Reumatologie şi Interne (Pavilionul A), ORL-Oftalmologie – Piața Mihai Viteazul nr.7/8 şi nr.10 a fost aprobată prin HCLM 10/2018. Investiţia a fost evaluată la 1.597.750,70 de lei (inclusiv TVA) şi presupune montarea câte unui ascensor de persoane şi a unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii în cazul fiecărei clădiri. Durata de realizare a investiţiei a fost apreciată la zece luni.
Trimite articolul
XMa intreb cum naiba s-a ajuns la suma de 1.6 milioane de lei? Din banii aia s-ar putea cumpara si monta multe lifturi, nu doar 3, 4, 5 – ma refer la lifturi mari unde incape un pacient cu tot cu pat… Aici cineva face o afacere foarte buna cu statul… Unii ar trebui verificati si trasi la raspundere. Urmati traseul banilor. Probabil trece prin cateva firme care nu au nicio legatura cu lifturile…
-
Domni procurori și judecatori au primit oferta de sejur din partea adversa, nimic nu se face fără încuviințarea lor.
Titlul corect ar fi foat de promisiuni de lift la cele doua spitale….Asta intr-un jurnalism profesionist,insa….
Nici în spitalul matern secția ginecologie nu este lift, am stat în sala de operații încă aprox 30 de min pana au găsit brancadieri sa ma care cu targa pe scări după operație! Inuman!
In anul 2019 mi-am dus mama cu ajutorul a 2 ambulantieri si a 2 oameni de suflet! Stiu situatia dar e greu sa ti vezi omul drag in asa situatie! nu e in regula! Cladiri vechi, posibilitati limitate! trebuie sa evoluam! Nu a fost spitalul acesta prevazut cu dotari pentru asa situatii!