BUCUREŞTI. Consiliul Concurenței a autorizat, marți, tranzacția prin care SC Prodal 94 SRL intenționează să preia companiile Lipomin SA și Carpatina SA.
Pe mâna iranienilor
Prodal 94 SRL are ca obiect principal de activitate distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, fiind unul dintre principalii producători din această piață. Printre cele mai celebre branduri deținute se numără Stalinskaya (vodcă) şi Wembley (gin). Compania cu sediul în localitatea Cernica, judeţul Ilfov, este deţinută de doi oameni de afaceri de origine iraniană (Karimzadeh Hagh Mohammad Bagher şi Kanani Jabbar) şi este administrată de Nastas Cristian. Având 80 de angajaţi, Prodal 94 a rulat în 2018 afaceri de 62.105.662 de lei (în creştere faţă de anii precedenţi) şi a avut un profit net de 11.542.951 de lei.
În pierdere
Companiile Lipomin și Carpatina comercializează apă minerală plată și apă minerală carbogazoasă sub brandurile Lipova și Carpatina. Ambele companii – prima, cu sediul în Lipova, judeţul Arad, cealaltă, cu sediul în Bucureşti, Sector 2 – sunt controlate de ACCESSION II Romania Limited (administrator Bittmann Bruno).
Cu 26 de angajaţi, Lipomin a rulat afaceri de 10.226.234 de lei în 2018, însă a încheiat anul cu pierderi de 341.813 de lei. În ceea ce priveşte Carpatina, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 20.670.988 de lei în 2018, iar pierderile au fost de 2.659.313 de lei; numărul mediu de angajaţi a fost 50 în 2018.
Undă verde
Cum va reuşi noul proprietar să eficientizeze cele două companii rămâne să vedem după parafarea tranzacţiei. Ceea ce este cert deocamdată e că există acordul Consiliului Concurenţiei pentru ca tranzacţia să aibă loc. Organismul tocmai a constatat că „operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.
Trimite articolul
XTrebuie să vină investitori din alte păți, că ăștia locali nu sunt în stare să facă apele Lipova profitabile. De râsu-plânsu
-
Mokofanu are dreptate. Primaria ce (NU) face ?In plus mai e o problema de ce se inchid izvoarele pt public?de ce nu poate un trecator sau un localnic sa bea un pahar cu apa direct de la sursa asa cum a fost inainte de decembrie 1989 ?Pe cine ”pagubeste ” oare cand apa vine gratis din pamant pt toata lumea si nu creeaza costuri pt asa ceva, ha???
Ca la noi, la nimeni !-
Resursele naturale ale subsolului, in speta apa minerala, sunt in proprietatea Statului roman, nu a comunitatilor locale. In consecinta, primaria NU poate face nimic
-
pt Denis
păi daca e proprietatea statului roman atunci de ce nu poate bea un pahar cu apă un trecator ca nu saraceste statul roman,( fie persoana fizica fie vreun privat isi permite sa blocheze acest lucru?) asa cum bine scrie aici cineva?-
Cel care preia exploatarea resurselor naturale de la Statul roman, plateste redeventa, deci tu si inca alti nenumarati cetateni, care vreti sa beti gratuit “un pahar”, nu aveti cum, pentru ca, in capitalism, totul se plateste. Vrei sa bei apa de Lipova, te duci la magazin si cumperi. E greu?
-
-
-
-
Bercea, Morar si Blidar nu se baga in afaceri cu apa. Primi doi prefera fraieri tineri sai incalte cu datori. Celalalt prefera afacerea cu statul.
-
Auzi nene Pitagora, asa se scrie mai nou? ”sai incalte”??Wow! nu stiam!
-
păi da si mai scrie omul in cauză si ”DATORI” in loc de ”DATORII” ….
-
-