ARAD. În fața unui public avizat, dr. Mihaela Muraru-Mândrea și-a lansat în această seară, la Librăria „Corina”, volumul de versuri „Sălașul avatarilor”, apărut la Editura Tornada (București, 2014).
Moderatoarea întâlnirii a fost managerul librăriei, Corina Moldovan, iar despre volumul lansat au vorbit prof. univ. dr. Anton Ilica și prof. Antoniu Martin.
„Titlul «Sălașul avatarilor» – spunea Anton Ilica – devine un ghid pentru dibuirea drumului spre explicarea unei experiențe lirice originale”… „peste tot arome de lirism și parfum de ficțiune”. El concluziona că „Mihaela Muraru – Mândrea dispune de vocația lirismului. Știe să scrie, cunoaște taina lirismului, percepe construcția realităților poetice cu cuvinte. Asumarea tematicii ține de curaj și temeritate, explicând metafizic o stare de noncorporalitate a existenței și o trecere eterică, cu voința lui Dumnezeu, prin sălașele ființei. Tematic, sesizăm curajul de a se apropia cu flacăra caldă a lirismului de teorii oculte, de filosofia misterelor, de o perspectivă metempsihotică a vieților”.
Prof. Antoniu Martin aprecia că „volumul propune «o călătorie» spirituală, inițiatică prin excelență”. Iar „mesajul central al cărții este unul tonifiant: spune că noi ca Umanitate nu suntem un rezultat al hazardului ci, fiind partea planului divin, suntem hărăziți la condiția de Avatar”.
În final, autoarea a mulțumit publicului prezent la lansare, a apreciat Aradul pe care îl are „la suflet”, a vorbit despre poezia sa și a încheiat, firesc, cu o ședință de autografe.
Mărturisiri
„Părți importante din acest volum vin din trecutul meu literar– mărturisea autoarea, în postfața cărții, în care vorbea și despre Cenaclul String, pe care l-a înființat în 1987 și „în care activa un grup de dialog filofofic, științific și literar cu tendințe SF”. Mihaela Muraru-Mândrea a publicat, după revoluție, o „carte de poezie în limba engleză «Căderea în formă» (1993) și mai multe plachete în franceză și germană”.
Citat: „În livingul sălașului avatarei plutesc versuri, strofe, poeme, metafore, rime și cuvinte ritmate” (Anton Ilica)
Citiți principiile noastre de moderare aici!