ARAD. Numărătoarea oficială a voturilor a relevat faptul că în județul Arad au votat 175.600 de alegători înscriși pe liste permanente, 17.403 alegători înscriși pe liste suplimentare (care au votat în alte localități decât în cea de domiciliu) și 1.767 prin intermediul urnei mobile.
Demn de menționat este faptul că au fost localități în care numărul votanților înscriși pe liste suplimentare a trecut de 100 la secțiile de votare. A fost chiar şi o situație în care numărul votanților din alte localități a fost mai mare decât cel al locuitorilor din satul respectiv!
Arta, în top la liste suplimentare
La nivelul municipiului, pragul secțiilor de votare amenajate în incinta Liceului de Arte Sabin Drăgoi a fost trecut de cei mai mulți votanți din alte localități. Fapt justificat, probabil, și de apropierea secțiilor de Gara Arad. Astfel, la secția 9 au fost 576 de alegători pe liste permanente și 132 de alegători pe liste suplimentare. La secția 10, din același liceu, au fost 672 de alegători pe liste permanente și 120 de alegători pe liste suplimentare.
Tot la nivelul municipiului, o secție cu mulți alegători pe liste suplimentare a fost cea de la Colegiul Național Vasile Goldiș, foarte aproape de Spitalul Județean: 840 de alegători pe liste permanente și 175 pe liste suplimentare.
La Liceul Tehnologic Iuliu Maniu au fost 726 de alegători pe liste permanente și 103 pe liste speciale. La secția de la Colegiul Economic au votat 413 alegători pe liste permanente și 100 de alegători pe liste suplimentare.
Lider în județ
La Moneasa, la secția de la Căminul cultural, au votat 379 de alegători pe liste permanente și 234 de alegători pe liste speciale, fiind vorba, cel mai probabil, despre turiștii aflați în stațiune.
Cu număr mare de votanți din alte localități a mai fost secția de la Primăria Comunei Păuliș, unde 702 votanți erau pe liste permanente și 105 pe liste suplimentare. La secția de la Grupul școlar Industrial Jozef Tajovsky din Nădlac au votat 727 alegători pe liste permanente și 145 pe liste suplimentare. La Liceul Gheorghe Lazăr din Pecica s-au numărat 775 de alegători pe liste permanente și 127 pe liste suplimentare.
Cei mai puțini
Printre secțiile cu mai puțin de 10 alegători din alte localități se numără cea de la Școala Gimnazială Adam Nicolae de pe strada Steagului, unde din totalul de 536 de votanți, 8 au fost pe liste suplimentare. Au fost și cazuri în județ. La secția de la Căminul cultural Roșia Nouă, comuna Petriș, au fost 9 votanți din alte orașe din totalul de 120; la Căminul cultural Obîrșia, din aceeași comună, au votat tot 9 alegători pe listele suplimentare, din totalul de 52, la școala Mărăuș – comuna Craiva au fost 4 alegători pe liste suplimentare din totalul de 137, la Școala Stoinești – aceeași comună – au fost 9 votanți din alte localităţi din totalul de 86. La Gurahonț, la Căminul cultural Fenis, au fost 9 alegători pe liste suplimentare și 63 pe liste permanente, iar la Căminul cultural Iosaș au fost 8 alegători pe liste suplimentare și 115 pe liste permanente. Nu în ultimul rând, în satul Clit au votat 10 alegători din alte localități, din totalul de 46 de votanți.
Mai mult de jumătate!
Un caz mai special a fost înregistrat la Ususău, unde la secția de le Școala Generală Pătârș au votat mai mulți oameni din alte localități decât săteni! Aici au votat, în total, 15 alegători înscriși pe liste permanente și 19 alegători pe liste suplimentare!
Citește și:
Citiți principiile noastre de moderare aici!