Instituția arădeană este unul dintre cei 25 de candidați la titlul de „Școală-Ambasador a Parlamentului European”. Lansarea celei de-a doua ediții a proiectului a avut loc la sediul Biroului de Informare a Parlamentului European din București.
Programul se va desfășura în perioada noiembrie 2017-iunie 2018 și presupune realizarea unor activități atractive pentru elevi. Astfel, ambasadorii juniori (elevii), alături de ambasadorii seniori (profesorii) vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană, vor participa la evenimente menite să faciliteze aprofundarea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și instituțiile acesteia, vor organiza campanii pentru promovarea cetățeniei democratice și a dimensiunii europene și vor marca Ziua Europei prin activități interactive.
La finalul programului, toate activitățile desfășurate de către instituțiile participante vor fi evaluate, acestea având posibilitatea de a primi titlul de „Școală-Ambasador a Parlamentului European”.
Scopul programului vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii incluși în program vor fi familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le poate oferi, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european. Totodată elevii vor fi familiarizați cu ce înseamnă UE pentru viața lor de zi cu zi și ce pot face ei pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum și-o doresc. În acest context se va accentua rolul lor ca factor de decizie la nivel european prin prezența la vot, la alegerile europene din anul 2019.
Citiți principiile noastre de moderare aici!