ARAD. De acum doi ani, Direcția Generală Poliția Locală a început să se mute în noul sediu de pe Calea Victoriei. Acum, la final de 2021, ținta DGPL Arad este ca în 2022 să finalizeze procesul mutării și să poată activa doar în noul sediu de pe Victoriei.
Relocarea ultimelor servicii
Potrivit administrației locale, în 2019 a început relocarea personalului Direcţiei Generale Poliţia Locală care își desfășura activitatea în locațiile de pe Bulevardul General Ion Dragalina, respectiv în Micălaca. Între timp au continuat lucrările de amenajare a noului sediu de pe Calea Victoriei.
„În aceste condiții se estimează că, până la finele lunii ianuarie 2022, și agenții Serviciilor de Ordine şi Linişte Publică 1 și 2 vor fi mutați în noul sediu. Relocarea Dispeceratului este programată tot în cursul anului viitor, astfel că singurul serviciu care va funcționa în altă locație, cel puțin pentru o vreme, va fi cel de Disciplina în construcţii, a cărui sediu este în prezent pe Bulevardul Revoluției, vizavi de Palatul Administrativ”, a transmis Ralu Cotrău, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Arad.
Adrian Toma, directorul DGPL Arad, a transmis că instituția pe care o conduce „încheie un an încărcat la Poliția Locală din Arad. A existat starea de alertă, coordonarea MAI, reorganizarea instituției, iar acum ne apropiem de mutarea în sediul unic”.
Transformarea din 2022
În continuare, Toma a subliniat într-un mesaj de final de an că „trebuie să acceptăm faptul că menținerea actualului nivel de activitate în teren, în pofida diminuării cu 16% a schemei de personal, este normală, în raport cu nevoile resimțite de cetățeni”. Cât despre mutarea în noul sediu, Adrian Toma a specificat:
„Efortul colectiv al Poliției Locale va fi mai uniform distribuit într-o instituție compactă logistic, eficientă în alocarea resurselor umane, transparentă pentru contribuabili și măsurabilă ca rezultate pentru administrație. Începând cu anul 2022, creăm în sediul de pe Calea Victoriei condiții de muncă și pregătire corespunzătoare pentru toate structurile. Este unul dintre obiectivele de etapă care vor conduce la atingerea scopului final: transformarea oamenilor în uniformă neagră într-un corp profesional capabil să exercite autoritatea publică în mod echilibrat și competent”.
Alocarea resurselor
Nu în ultimul rând, Toma a subliniat că activitatea Poliției Locale depinde și de „alocarea periodică a resurselor materiale, precum și de apariția unui cadru legislativ adaptat solicitărilor transmise în prezent poliției locale. Cel mai important, însă, este să evităm capcana mulțumirii de sine. Recunoașterea și îndreptarea erorilor, dublată de asimilarea noilor cunoștințe aferente fișei postului fac diferența pentru imaginea poliției locale în comunitate”.
Trimite articolul
Xmai bine mutati=i pe tarafului!!
pulitia locala adica taietori de frunze la caine, condusi de un pseudo securist.
nu va este rusine, analfabetilor.
ilegal va intitulati politie!!
-
Eu sper ca in 2022 aceasta institutie nefolositoare, inutila si consumatoare de banii aradenilor sa fie desfintata, sa fie luat exemplul Oradei…
Pentru putinul care-l ofera organul local, o boxa era duficenta. N-am inteles de ce este nevoie de inca un organ, cu aceleasi atributiuni ca si organul de la MAI. Vad in parcuri aceiasi caini fara botnita aceiasi biciclisti pe trotuare, aceleasi trotinete electrice folosite de minori sau si mai rau cate un adult cu un minor pe ele in plin trafic, aceleasi parcari pe unde ne taie capul iar militia locala trece fara sa faca nimic. E bine sa te plimbi pe bulevard si sa stai pe fakebook. Dar in rest sunt strabatuti de crezuri mari cand ii auzi. Salariile sa fie pe masura burtilor. Inca o structura parazita pe care am acceptat-o tacit…. Bleah….