ARAD. Cei opt angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, dintre care majoritatea sunt membri ai PSD Arad, ar putea fi arestaţi preventiv. Marţi, 17 decembrie, s-a judecat contestaţia înaintată de DNA Timişoara faţă de decizia primei instanţe care i-a lăsat liberi pe toţi inculpaţii. Săptămâna trecută, procurorii au cerut arest preventiv pentru opt dintre persoanele implicate în dosarul de corupţie care vizează DRDP Timişoara. Dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca cinci dintre inculpaţi să fie judecaţi în libertate, iar pe numele a trei dintre ei au fost emise mandate de control judiciar. Vorbim aici de arădenii Cristian Ispravnic, Cristian Horgea şi Elisabeta Miuţescu. Totuşi, procurorii DNA nu au fost de acord cu decizia primei instanţe şi au decis să conteste această decizie.
Şedinţa de judecată, prezidată de un complet de doi judecători, a început marţi dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Numai că, potrivit unor informaţii, procurorii DNA au solicitat, înainte de toate, depunerea unui proces verbal prin care arată faptul că unul dintre inculpaţi, respectiv nădlăcanul Adrian Lucaciu, a încercat să influenţeze martorii, mai precis pe angajaţii DRDP pe care îi avea în subordine, sfătuindu-i că, în cazul în care sunt chemaţi să dea declaraţii, să transmită în instanţă numai lucruri bune legate de activitatea DRDP.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, judecătorii au acceptat acest proces verbal ca şi probă şi îl vor lua în considerare în momentul în care vor decide dacă vor fi emise sau nu măsuri preventive împotriva celor opt. Totodată, judecătorii au anunţat că rămân în pronunţare, imediat ce şedinţa de judecată s-a încheiat. Asta înseamnă că, într-un timp cât mai scurt, se va decide soarta celor opt inculpaţi propuşi pentru arestare preventivă. Teoretic, miercuri se va afla sentinţa instanţei. Şi când vorbim despre cei opt inculpaţi, ne referim la Cristian Ispravnic, Cristian Horgea, Mirel Pascu, Mircea Lucaciu, Cristian Dime, Anca Stoenescu, Elisabeta Miuţescu şi Alin Băeţan.
Dosar de corupţie
Organizaţia judeţeană PSD Arad a fost zguduită de un dosar de corupţie în care, pe lângă numele menţionate mai sus, mai apar şi cele ale deputaţilor arădeni Dorel Căprar şi Florin Tripa, dar şi a deputatului Ioan Chisăliţă, din Caraş. Procurorii DNA Timişoara susţin că toţi cei care sunt suspecţi sau inculpaţi în acest dosar au creat un sistem de şpăgi, comiţând inclusiv abuzuri în serviciu sau trafic de influenţă. La mijloc ar fi fost posturile de controlori de la frontierele arădene, acolo unde angajaţii DRDP verifică tonajul camioanelor care ies din ţară. Anchetatorii spun că, pentru fiecare camion cu gabarit depăşit, se solicita o şpagă de 50-100 de euro pentru ca şoferul să fie lăsat să îşi continue drumul. Parte din bani ar fi ajung la PSD Arad. Totodată, mai spun anchetatorii, angajările în DRDP Timişoara se făceau ori pe pile, ori contra unor sume de bani, deloc mici (4.000-10.000 de euro pentru un post), iar banii ajungeau, şi de această dată, la organizaţia judeţeană PSD Arad.
Trimite articolul
XZdup dup dup dup zdup dup dup dup :)))))
-
Hai ca nu e chiar zdup. E putina racoare, in rest e bine.
nu ma pricep dar de ce trebuie cineva arestat in infractiuni nonviolente? de ce nu poate fi judecat liber? prezinta pericol pt cineva sau de ce?
-
Poate influența martorii, mai ales în cazul unor politicieni, polițiști, magistrați, etc.
-
si interlopii cum influenteaza martorii din inchisoare? poate sa ii dea mai multi ani daca se dovedeste ca a luat legatura cu vreun martor, daca nu stii mai bine iti tii gura.
-
-
moda este ca infractorii care baga cutitu in oameni ii lasa liber(baiatu lu Sile) si pentru a inlatura din functii publice oameni incomozi sunt inscenate diverse(trafic de strut, se scriu povesti nemuritoare, mita caltabos si alte mininatii) si omu zboara si e pus cine trebuie in loc
-
Astfel se „forteaza” decizia judecatorului atunci cand va ajunge la fond cauza… daca tot a fost arestat, achitarea nu mai intra in discutie!
-
Nu este asa și pot exemplifica cu cazuri concrete, doar în folclorul popular…
-
Un pocheras la buláu… cine pierde se apleacá…hahaha