ARAD. S-a scurs încă un termen din dosarul „Mită la PSD”, a mai fost bifată o amânare. Procesul în care 13 inculpaţi, politicieni şi angajaţi ai DRDP Timişoara, sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie bate pasul pe loc. Inculpaţii fac tot posibilul să evite judecarea pe fond a dosarului. Aşa că apelează la tot felul de tertipuri în faza de cameră preliminară. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenii juridici, camera preliminară este o fază procesuală în care judecătorul analizează dosarul, rechizitoriul procurorilor, probele adunate de aceştia şi decide dacă trimite sau nu dosarul la judecata pe fond. Aşadar, încă din luna martie a acestui an, judecătorul de cameră preliminară amână judecarea cauzei la fiecare termen, la cererea inculpaţilor sau apărătorilor acestora. În luna aprilie, de la judecată a lipsit avocatul inculpatului Vasile Alin Băeţan, în mai judecătorul a formulat declaraţie de abţinere, în iunie a lipsit avocatul lui Cristian Ilie Ispravnic, apărător care a fost amendat cu 500 de lei de către instanţă, în septembrie avocaţii au solicitat ca procurorul DNA prezent la şedinţă să indice unde se află, în original, probele digitale, în luna octombrie, la unul dintre termene a lipsit avocatul lui Dorel Căprar, iar apoi cauza a fost amânată la solicitarea avocaţilor care au cerut emiterea de adrese către DIICOT Timişoara şi DNA ST Timişoara, pentru a se verifica existenţa unor eventuale erori materiale, respectiv către Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie, pentru a înainta plicul conţinând suporţii optici. Totodată, deputatul de Caraş, Luminiţa Jivan, inculpată în dosar, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la posibile excepţii de neconstituţionalitate a unor legi. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie. Dar, la cum avansează procesul, este imposibil ca instanţa să decidă la viitorul termen dacă dosarul intră pe rol sau nu. La cum se folosesc pesediştii de tertipurile şi de chichiţele legislative, nu ar fi de mirare ca, la anul, tot prin octombrie, să vorbim în continuare de procedură de cameră preliminară, şi nu de judecata pe fond.
Reamintim, în anul 2019 procurorii DNA au descins la sediul PSD Arad, la sediul DRDP Timişoara şi la alte locaţii, după ce au adunat probe care ar dovedi faptul că, folosindu-se de influenţa politică, mai multe persoane cu funcţii în PSD au stabilit ca angajările de la Regionala de Drumuri să se facă doar contra cost, urmând ca cei care doresc să ocupe diferite poziţii să plătească diferite sume de bani. De atunci, din 2019, şi până acum dosarul nu a intrat la judecata pe fond.
Trimite articolul
Xspecific pesedistilor….
noa postacii psd cum ramane: hotii vostri sunt buni si a lu pnl rai?
Tot înainte toași, continuați lupta, nu vă lăsați, strângeți rândurile în jurul partidului, a secretariatului său general, a toașilor greu încercați în luptele cu dușmanu’!
Pentru analfabeti: nu e vorba de tertipuri,ci de exercitarea plenara a dreptului la apărare, în procedura camerei preliminare,indiferent cine sta in justitie .De remarcat ca instanta a admis majoritatea cererilor și excepțiilor formulate…și prin ăsta s-a făcut partasa la tertipuri,nu-I așa ? Pentru unii dreptul a rămas doar o replica la stângul, din cauza unei spoieli de cultura.
Falkă-kând urmează ???? Primadată Falkăkatul și apoi mărunțișul. falkăkatul, băsa și wermer iohanis șă meargă la mititica și apoi să mai vedem, dar până nu este justiție …..pauză.
Din felul în care este redactat titlul,s-ar înțelege că ”lotul PSD ”are atîta putere încît el poate amîna,după voia lui,un proce aflat pe rolul unei instanțe judecătorești.Mi se pare cel puțin ridicol să formulezi în felul acesta atunci cînd,totuși,admiți că lucrurile se întîmplă într-o țară unde instanțele de judecată își fac,cum-necum,treaba.
Cum ar fi trebuit să sune titlul ca să fie măcar corect?
Proces amînat în dosarul ”Mita la PSD” sau ”Instanța a acordat o amînare în dosarul Mita la PSD”.Și cîte și mai cîte modalități de a comunica opiniei publice o informație ce părea importantă.Numai să vrei,că de putut un absolvent de liceu la clasă de ”reală” ar fi putut…
În ce mă privește,refuz să crez că cei ce semnează în coloanele aradon.ro pot numai cît a putut semnatarul acestui material.