ARAD. Dosarul în care doi polițiști de la Poliția orașului Pâncota și alți doi tineri au sustras 300.000 de euro dintr-un seif ce se afla în casa unei octogenare din oraș a fost trimis spre judecată la Judecătoria Ineu. Doar că la termenul din 15 septembrie, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice în ceea ce-l privește pe Marius Covaci – polițist în cadrul Poliției orașului Pâncota. Instanța „a văzut” o posibilă infracțiune de luare de mită în cazul lui Covaci, astfel că a dispus schimbarea încadrării juridice din complicitate la tâlhărie calificată la complicitate la tâlhărie calificată și luare de mită.
Iată soluția, pe scurt, a Judecătoriei Ineu:
„Schimbă încadrarea juridică cu privire la inculpatul Covaci Marius Petru din infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită. Respinge cererea de schimbarea a încadrării juridice privind infracţiunea de constituirea unui grup infracţional. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Arad şi dispune trimiterea dosarului de îndată, acestei instanţe. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.09.2021”.
De la Ineu la Arad
Așadar, având în vedere acest lucru, dosarul a fost trimis de la Ineu la Arad, la tribunal, spre soluționare. Luni, 27 septembrie, Tribunalul Arad a decis să schimbe încadrarea juridică a faptei înapoi: din infracțiunea de complicitate la tâlhărie calificată și luare de mită la complicitate de tâlhărie calificată. Tribunalul Arad a declinat competența de soluționare a cauzei către Judecătoria Ineu și a sesizat, totodată, Curtea de Apel Timișoara cu privire la conflictul negativ de competență pe care îl are cu Judecătoria Ineu. Conflictul negativ de competență apare în declinări de competență reciproce, astfel că instanța ierarhic superioară este cea care va judeca acest „conflict”.
„Conflictul”, tranșat la Timișoara
În soluția pe scurt a Tribunalul Arad se arată următoarele:
„Schimbă încadrarea juridică dată faptei pronunţată de Judecătoria Ineu în dosar cu privire la infracţiunea pentru care este trimis în judecată inculpatul Covaci Marius Petru prin Rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, din infracţiunile de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată. Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Arad şi declină competenţa de soluţionare a întregii cauze ce face obiectul dosarului în favoarea Judecătoriei Ineu. Constată conflictul negativ de competenţă între Tribunalul Arad şi Judecătoria Ineu cu privire la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului, sesizează Curtea de Apel Timişoara cu soluţionarea acestuia şi dispune trimiterea de îndată a dosarului către Curtea de Apel Timişoara. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 27.09.2021”.
Tâlhăria
Toadere Dragoş-Sebastian-Florin, Vesa Flavius-Florin, Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae și Covaci Marius-Petru (ultimii doi fiind polițiști în cadrul Poliției orașului Pâncota) au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv după ce în luna noiembrie a anului trecut au pătruns în casa unei bătrâne din Pâncota de unde au sustras, dintr-un seif, aproximativ 300.000 de euro. Femeia a fost amenințată să le dea cheia de la seif, însă aceasta le-a spus că nu o are. Seiful a fost tăiat de hoți cu ajutorul unui flex.
Inițial, în dosar nu a fost reținută vreo persoană. Însă la începutul lunii martie a acestui an, polițiștii din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, au arestat preventiv trei tineri în acest dosar: Denis Țicală, polițist în cadrul Poliției orașului Pâncota, care ar fi stat „de șase” în timpul furtului celor 300.000 de euro, și Flavius Vesa și Dragoș Toadere, iar la începutul lunii aprilie, în arest, a ajuns și Marius Covaci, polițist la Poliția orașului Pâncota, care, potrivit anchetatorilor, i-a ajutat pe ceilalți să-și ducă fapta la sfârșit. Conducerea IPJ Arad a dispus ca cei doi polițiști să fie suspendați din funcții, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive împotriva lor.
Citește și:
UPDATE. Încă un polițist implicat în furtul celor 300 de mii de euro de la Pâncota?
Trimite articolul
XJudecătoria Ineu multe sentințe ciudate favorabile infractorilor.Desfintata!!!
Din motive ce nu se cunosc,instanta din Ineu a incercat sa scape de dosar,isa nu le-a iesit facatura,vorba ceea “‘nice try”‘;s-ar putea trezi din nou cu dosarul pe cap,basca monitorizarea de organe abilitate a modului de judecata si a celui ce judeca.
-
Exact, sunt de acord cu tine ca a ” pasat” dosarul.
-
sau, ar mai fi varianta ca Ineul trage de timp poate poate se asterne tacerea sau pana ce spagi multumitoare ajung la toti care pot sa ajute si asteapta plicul
Sa intelegem ca pana la urma vor sa ii faca scapati sau cu o pedeapsa ridicola ? De ce se tot plimba hartiile de la o instanta la alta, sa treaca vremea si talharii impreuna cu politistii sa scape ? Cati indivizi ce ar trebui sa vegheze ca persoanele si bunurile lor, sa fie protejate de infractori, ca populatia sa circule in siguranta pe strazi se inhaita cu talharii, iau mita de la pleava societatii si sunt primii ce nu, respecta legea umbla imbracati in uniforma de politisti ? Deci politia a ajuns sa fie mama infractorilor de tot felul ?