Forsythia, gutuiul, spirea şi alţi arbuşti care înfloresc primavara devreme ar trebui tunşi puţin mai târziu, după ce au terminat procesul de înflorire.
Pentru plantele perene, anuale şi cu bulbi se va trece la împingerea în pământ a acelor plante care au suferit dizlocări de sol provocate de îngheţ. Se vor planta crinii hemerocallis, cerceii-doamnei, crinii de toamnă (Hosta) în aceasta lună. Plantele agăţătoare cu frunze căzătoare, precum caprifoiul trebuie tunse şi modelate. Majoritatea plantelor perene trebuie divizate şi mutate înainte ca să înceapă să dea lăstari noi.
Plantele cu bulbi care înfloresc pe perioada verii îşi pot începe creşterea dacă sunt supuse căldurii. Ar trebui ţinute foarte uscate şi depozitate la o temperatură de 7 grade C.
Fructe şi legume
Rubarba, hreanul, asparagusul şi anghinarea pot fi plantate în februarie. Viţa de vie trebuie tunsă pentru a preveni „sângerarea” (scurgerea sevei). La toate tufişurile fructifere – zmeurul şi murul – cu excepţia celor care fructifică tot timpul, se taie lăstarii care au produs fructe în anul precedent. Dacă cultivi coacaze, îndepărtează toate trunchiurile mai bătrâne de 3 ani. În gradina de legume ar trebui făcută prima arătura.
INFOGRADINA.RO
Citiți principiile noastre de moderare aici!