ARAD. Medicii, asistenții și șoferii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad lucrează din răsputeri. Cel puțin asta spune managerul serviciului, doctorul Roberto Schill. Acesta anunță că în ultimii șase ani volumul de activitate în cadrul serviciului a crescut foarte mult. „Vorbim atât de creșterea numărului de urgențe, cât și creșterea timpului de lucru. Foarte mulți pacienți sunt transferați în spitalele din centrele universitare tradiționale, cum sunt Timișoara, Cluj sau București, aici actul medical și investigațiile care se pot efectua fiind mai avansate decât în orașul nostru”, spune Schill. Acesta a declarat că Spitalul Județean Arad nu face intervenții mai puține, doar că spitalele mai sus menționate s-au dezvoltat foarte mult.
Spitale limitate
Un alt motiv care face ca ambulanțierii să aibă un program foarte plin este limitarea spitalelor din județ, respectiv Ineu și Chișineu Criș. „La ora actuală, aceste două spitale pot rezolva un număr foarte limitat de urgențe. Marea majoritate a pacienților trebuie transportați la Spitalul Județean Arad. Așa că, dacă un pacient pleacă, de exemplu, din Gurahonț și trebuie adus la Arad, se pierd 3-4 ore cu drumul”, explică Roberto Schill.
Peste 90 la sută
Supremația în ceea ce privește volumul de activitate o au angajații ambulanței din Arad. „La echipajele din municipiu sunt foarte frecvente situațiile în care timpul efectiv de lucru este de peste 90 la sută pe parcursul schimbului de 12 ore”, conchide Schill.
Citiți principiile noastre de moderare aici!