ARAD. Municipalitatea anunţă startul acțiunii edilitare „Curăţenia de primăvară”. Acţiunea de salubrizare începe luni, 17 februarie 2020, şi se va desfăşura după un program bine stabilit care, totuşi, „poate suferi mici modificări numai în caz de condiţii meteo nefavorabile” – transmite Primăria.
Calendar
Anul acesta „Curăţenia de primăvară” va începe din zona centrală a municipiului, partea stângă și zona Gării CFR, în intervalul 17–21 februarie. Cinci zile de „curăţenie de primăvară” sunt programate în zona centru dreapta și zona Polivalentă. Concret, vorbim despre intervalul 24-28 februarie 2020.
Conform calendarului acțiunii edilitare, urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie 2020. În următoarele două zile (4 și 5 martie 2020) se face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători (6 – 9 martie 2020), Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie 2020) și cartierele Aradul Nou și Sînicolau Mic (12 și 13 martie 2020).
Urmează zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac, între 16 și 20 martie 2020, apoi alte cinci zile de „curăţenie de primăvară”, tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai, între 23 și 27 martie 2020.
Ultimele 5 zile ale tradiţionalei acţiuni „Curăţenia de primăvară” au fost rezervate cartierului Micălaca. În zona 100-200-500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Micălaca, zona 300.
Lucrări
În fiecare din cele zece zone din municipiu sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate.
La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din materiale compozite. De asemenea, se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din oțel.
Totodată, se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. În egală măsură, echipele Elba vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public.
Nu în ultimul rând locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și a cișmelelor.
Noutăţi
Ca o noutate, anul acesta, cu ocazia „Curăţeniei de primăvară”, cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare zonă în parte.
În ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEE), campania RoREC este programată să se desfășoare între 28 martie și 4 aprilie. Tot ca o noutate, în restul perioadei de curățenie există la sediul Retim de pe 6 Vânători un container pentru depozitarea DEE pus la dispoziție în mod gratuit, zilnic între orele 8.00 și 16.00.
Parteneri
Și anul acesta, partenerii Primăriei Municipiului Arad în acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară sunt: Salubritate Deva, Gospodărirea Comunală Arad, Elba, Retim Ecologic Service, RoREC Asociația Română pentru Reciclare, Compania de Apă, Paniprod, Rogera Prest, SC Tanssam SRL.
„Să nu uităm însă că acţiunea <Curăţenia de primăvară> este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari/ locatari, agenţilor economici. Îi invităm cu această ocazie să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi!” – transmit reprezentanţii municipalităţii.
Trimite articolul
XNimic despre faptul ca acolo unde s-au demontat garaje sunt si perimetre alocate spatiului verde, de unde cei cu asfaltarea si bordurile au luat un strat de pamant ce ar trebui acum inlocuit dupa cum s-a si promis de primarie. Degeaba vor asociatiile de locatari sa-si cumpere alte flori, sa planteze, sa inierbeze straturile, caci pamantul necesar plantelor a fost luat de santieristi odata cu resturile de asfalt vechi, iar spatiile odata verzi si inflorite arata acum deplorabil si de neamenajat fara pamant. Sunt movile de pamant ingramadite de ani de zile in zona fostului CPL si acolo unde s-a permis deschidere de balastiere pe arabil, de ce suntem mintiti sistematica spunandu-ni-se ca nu au de unde lua niste pamant ?
Bai fratilor de lopata si grebla, traiasca familia sefului vostru mare cartofar din neam in neam,intrati pe strada Barbu Lautaru incepind de la nr1 si curatati strada dar nu uitati sa chemati la ghelmeza si pe cei de la apele romane. Deblocati strada de gunoaie si curatati dolma de pe BarbuLautaru. Cei interesati de investiti imobiliare tabarati urgent pina nu se scumpeste zona.
Puneti la treaba si asistatii sociali, care doar stausi scuipa seminte. Nu uitati de malul Muresului.
Pomii lasati-i in seama celor care se pricep la ceea ce inseamna toaletarea unui pom. Taiati doar a proasta. Ganditi-va cum v-ar sta daca parul v-i l-ar tunde nu un, asa numit, stilist ci femeia de la wc-ul public