ARAD. Primăria, prin Direcția Edilitară – Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban, anunță demararea Curățeniei generale de toamnă. Campania municipalităţii se va desfăşura începând de luni, 17 octombrie, până marți, 29 noiembrie 2022, având dedicate un număr de 32 de zile pentru activitățile specifice.
Programul
Curăţenia generală de toamnă începe chiar din centrul municipiului (partea stângă, cartierul Funcționarilor), unde echipele edilitare vor interveni timp de două zile, în 17 şi 18 octombrie. Alte două zile, 19 și 20 octombrie, vor fi alocate tot zonei centrale, dar de această dată partea dreaptă (până la zona Sălii Polivalente).
În continuare, echipele edilitare care sprijină municipalitatea în această acţiune tradiţională vor respecta următorul program: Polivalentă – vineri, 21 octombrie, Zona Gară – luni, 24 octombrie, Alfa – 25-26 octombrie (marți-miercuri), Confecţii – joi, 27 octombrie, Pârneava – vineri, 28 octombrie, Cadaş-Silvaş – luni, 31 octombrie, Grădişte – 1-2 noiembrie (marți-miercuri), 6 Vânători – joi, 3 noiembrie, Romanilor-Drăgăşani – vineri, 4 noiembrie, Aradul Nou-Mureşel – 7-8 noiembrie (luni-marți), Subcetate – miercuri, 9 noiembrie, Sînicolau Mic – 10-11 noiembrie (joi-vineri), I.G. Duca (Vlaicu) stânga-Şega – 14-15 noiembrie (luni-marți), Bujac – miercuri, 16 noiembrie, I.G. Duca (Vlaicu) dreapta-Poltura – 17-18 noiembrie (joi-vineri), Gai – luni, 21 noiembrie, Micălaca-zonele 100, 200, 500 – 22-24 noiembrie (marți-joi), Micălaca-zona 300 – 25-29 noiembrie (vineri-marți).
În funcție de complexitatea situațiilor întâlnite pe străzi sau de condițiile meteorologice nefavorabile efectuării anumitor activități edilitar-gospodărești, programul poate fi decalat sau modificat.
Ce se face?
„Profitând de începerea perioadei de repaus vegetativ și respectând programul stabilit, Primăria Municipiului Arad va desfășura primele activități specifice de toaletare a arborilor amplasați pe domeniul public al UAT Municipiul Arad, suplimentar operațiunilor de întreținere a spațiilor verzi administrate de aceasta. În vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a acestor activități, avem rugămintea de a evita circulația în zona în care sunt executate astfel de lucrări. Conform programul stabilit la nivelul tuturor cartierelor din municipiu, în cadrul acțiunii de curățenie de toamnă, se vor ridica frunze, crengi și alte resturi vegetale provenite din toaletări de arbori sau viță de vie. Colectarea deșeurilor vegetale se va realiza prin preluarea deșeurilor depozitate de către cetățeni în fața imobilelor, astfel încât să nu stânjenească circulația rutieră sau pe cea pietonală și să nu aducă atingere altor tipuri de deșeuri (deșeuri menajere, deșeuri din construcții și demolări etc.). Crengile depozitate vor fi mărunțite în prealabil, pentru a facilita activitatea de colectare și transport și, ulterior, procesul de compostare. Cantitățile care depășesc limita stabilită de doi mc/locuință se vor preda în regim propriu la Stația de Compostare în Tunel Arad, situată în zona CET, Șoseaua de Centură Nord” – detaliază reprezentanţii Primăriei.
Deşeuri electrice
Programul de curățenie presupune și colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice, campanie efectuată în mod gratuit, în parteneriat cu Ecotic și SNC, în același interval, 17 octombrie – 29 noiembrie 2022. La dispoziția cetățenilor este pus numărul de telefon 0751-302-123/ *7711, care poate fi apelat pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a dispozitivelor electrice și electronice care nu mai sunt folosite.
Şi cetăţenii!
„Acțiunea de salubrizare generic intitulată <Curățenia de Toamnă> se desfășoară cu sprijinul prestatorilor de servicii edilitare, dar este şi o datorie civică a cetățenilor, asociațiilor de proprietari și agenților economici. În acest sens, îi invităm să se alăture demersului municipalității, iar celor care au făcut-o, cu alte ocazii, le mulțumim pentru sprijinul acordat. Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi!” – conchid reprezentanţii municipalităţii.
Trimite articolul
Xsa fie pusi la munca si cei ce primesc ajutor social
Insula Mureș nu aparține de municipiul Arad ? Și ei plătesc și impozit și concesiune.