„Îmi pare rău de acest «cadou» care vine chiar înaintea sărbătorilor pentru sute, chiar peste o mie de arădeni. M-am abținut din nou de la vot deoarece, este din ce în ce mai evident, primarul dorește să puncteze electoral exclusiv pe banii personali ai arădenilor și pe răspunderea juridică a consilierilor municipali. Pentru punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu este nevoie de multă implicare din partea primăriei. Să dai amenzi e cel mai ușor, îngust și nedrept lucru!”, declară Marin Lupaș.
Consilierul independent atrage atenția asupra faptului că arădenii vor rămâne cu aceste supraimpozite și după ce ar finaliza renovările pentru că regulile propuse de administrația locală nu sunt deloc clare.
„Menținându-mi criticile formulate săptămâna trecută pe acest subiect, atrag atenția și asupra faptului că în proiectele de hotărâre nu sunt stipulate deloc mecanisme prin care impozitele să revină la valoarea de referință ulterior finalizării lucrărilor de renovare ori depunerii unor notificări care să conțină dovada începerii lucrărilor. Deci oamenii nu știu momentul când vor scăpa de ”pedeapsa” impozitului mărit: dacă depun la primărie acte doveditoare ale începerii lucrărilor – cei care fac acest lucru până la finalul lui 2018 scapă de mărire – ori de abia când finalizează lucrările și acestea se recepționează? Aceste condiții trebuie stabilite tot printr-o hotărâre de consiliu, nu se poate ca impozitul să fie majorat cât ai clipi prin acțiunea majorității PNL+PSD, însă când va fi vorba de restabilit nivelul inițial arădenii să fie purtați prin termene neclare, de 30 de zile sau mai mult, lăsați la îndemâna funcționarilor care trebuie iar `să constate` situația, a firmelor de construcții ori proiectare cu ritmuri diferite de lucru sau chiar forțați să își apere drepturile în instanță”, adaugă Lupaș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!