„Sunt în asentimentul întemeiat al arădenilor nemulțumiți de faptul că pubelele de gunoi din oraș nu au fost golite mai multe zile. Primarul Gheorghe Falcă nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor pe această temă. Se pare că era preocupat la Parlament pentru a trece o lege care ar anula regula celor 2 treimi necesare în deciziile privind patrimoniul local; adică era preocupat să instituie totalitarismul în Consiliul Local, prin transformarea oricărei majorități de 50%+1 din CLM în 100%, fără o voce sau acțiune pentru Opoziție”, își începe Lupaș comentariul.
„Faptul că miercuri, câțiva muncitori în salopete inscripționate cu însemnele unei societăți comerciale ce are contracte de întreținere a spațiilor verzi au golit anumite pubele suprapline, nu exonerează administrația de un răspuns concret la întrebarea: DE CE nu s-au luat din timp niște măsuri excepționale pentru a nu fi întrerupt serviciul de salubrizare stradală, pe modelul aplicat în cazul salubrizării menajere? Primăria a crezut că un agent economic privat va lucra câteva săptămâni pe gratis sau eventual la negru până când se ocupă aparatul administrativ de organizarea unei licitații?!”, mai adaugă consilierul municipal.
„Fie că e vorba de birocrație, de incompetență sau pur și simplu de nepăsarea celor din Primăria Arad ori a celor de la vârful ADI Deșeuri, fie că gunoiul nu se strânge dintre blocuri, dintre case, sau de pe străzi, din punctul de vedere al interesului cetățeanului tot o catastrofă este. Personal cred că responsabilitatea aparține în primul rând oamenilor politici care conduc aceste instituții, deoarece ei au fost aleși să le conducă tot timpul, nu numai când e rost de tăiat panglici!”, concluzionează Marin Lupaș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!