„Probabil unii arădeni consideră că pot să fumeze în aer liber și nu își dau seama că în anumite zone, cum ar fi parcurile și locurile de joacă pentru copii, fumatul este interzis. Am solicitat includerea acestei prevederi pe panourile informative, pentru a preveni arădenii de bună credință, înainte de a fi amendați. Consider că prevederile legale cu interzicerea fumatului sunt foarte bune și trebuie să le aplicăm, dacă putem să evităm amenzile, cu atât mai bine. Acestea sunt lucrurile mici pe care putem să le facem, înainte de a trece la proiecte mari”, consideră consilierul independent.
Marin Lupaş nu renunţă la ideea includerii unui parc nou în Strategia Verde. „În cadrul Strategiei verzi, am reluat ideea mutării depoului de tramvaie și autobuze din zona Calea Victoriei-Strada Cocorilor în afara orașului, în locul lăsat liber urmând să realizăm un parc. Sper ca administrația locală va susține această idee pentru arădenii din cartierul Vlaicu, așa cum susține amenajarea de parcuri în Gai și Bujac. Cu siguranță, un oraș verde este un oraș cu multe parcuri”, a declarat Lupaș.
Dezbatere pe CET
Consilierul a mai făcut o propunere care nu a fost respinsă de către reprezentanții municipalității prezenți în acel moment la ședința Consilului: dezbatere tehnică despre CET. „Chiar dacă nu pare la prima vedere, o problemă de mediu o reprezintă și CET-ul, care este un poluator de CO2. Modernizarea CET care nu a mai fost făcută în 2015 – 2016 era obligatorie, nu un moft sau vreo reușită a administrației abandonată ulterior. Era o obligație de mediu. Alături de multe motive, legate de banii care se pompează în pierderi și cheltuielile cetățenilor, nu mai intru acum în detaliu, am lansat din nou invitația făcută administrației locale înainte de campania electorală: haideți să facem o dezbatere tehnică cu privire la situația și viitorul CET. Subiectul nu mai poate suporta amânare”, concluzionează consilierul Marin Lupaș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!