Consilierul municipal independent, Marin Lupaș, propunea, în ianuarie, stabilirea unor priorități pentru bugetul de anul acesta: finanțarea pentru un nou Spital Matern, investiții în CET și Cetatea. Primăria a pus la transparență în aceste zile proiectul de buget pe 2017, iar alesul spune că în acesta „nu se regăsesc problemele menționate de la CET sau din sănătate”.
„Am constatat că două din aceste priorități nu sunt acoperite deloc. Domnul primar Falcă a spus anul trecut că va participa la construcția unui nou Spital Matern, alături de CJA. Am salutat acea idee și acum cred că trebuie să trecem la fapte, să nu rămânem la vorbe goale și declarații politice. Mă așteptam la alocarea unei sume de bani pentru construcția noului Spital Matern încă din bugetul pentru acest an. E bine că sunt alocați ceva bani pentru renovarea fațadelor unor secții, dar arădenii au nevoie de condiții decente în interiorul spitalelor. Cred că oamenii s-au săturat de lucrările de fațadă ale administrației și solicită mai multă răspundere și implicare”, a precizat într-un comunicat de presă Marin Lupaș.
Alesul mai spune că „lista programului de investiții pe anul 2017, situat în Anexa 1T a proiectul de buget nu conține nici o prevedere despre mult-necesarele investiții la CET, mai ales în contextul pierderii de către administrația locală a unei finanțări externe majore anul trecut”.
„De asemenea, așteptam investiții la CET, unde se pierd anual milioane de euro, tocmai din cauza lipsei investițiilor în modernizare și eficientizare. La ultima ședință de Consiliu, domnul primar Falcă mă întreba ce soluții am eu pentru CET. Nu sunt genul de om care să fugă de vreo provocare sau o răspundere. Până acum, însă, politicienii au dat soluții unilaterale și rezultatele se văd. Cred că este timpul să întrebăm specialiștii și să avem o strategie viabilă. Așa cum am acceptat să fiu în comisia de negociere a terenului de la Tricoul Roșu (deși este suspect faptul că primarul și PNL nu doresc să specificăm în mod clar că acolo va fi parc) așa mi-am asumat de ani de zile implicarea într-o luptă pentru găsirea unor soluții pentru termoficarea în oraș. Este nevoie de o discuție cu specialiștii, putem comanda un studiu profesionist pentru a alege apoi în cunoștință de cauză. Se împlinesc în curând 2 ani de când am propus efectuarea unui audit independent, iar Primăria încă se face că nu vede proiectul de hotărâre înregistrat oficial în acest sens. Dacă nu facem nimic sau aproape nimic, pierdem în continuare timp, bani publici, iar arădenii plătesc mult, până ce în cele din urmă se debranșează”, atrage atenția consilierul independent.
Fără sacrificii
„Rețelele aferente punctelor termice 32 Alfa și 2 Miron Costin sunt investiții corecte, dar insuficiente. În ceea ce privește Cetatea, sunt bani alocați pentru modernizările necesare din Gai. Singura speranță la acest capitol este că nu vor mai fi sacrificate fondurile și în acest an pentru a acoperi pierderile CET sau alte eșecuri locale apărute pe parcurs”, a concluzionat Lupaș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!