ARAD. Consilierii locali municipali au aprobat, în unanimitate, la ultima şedinţă CLM, Proiectul Tehnic „Alimentare cu energie electrică la stadionul UTA” și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Racordare la Sistemul Energetic Național (SEN) a stadionului UTA, situat în Arad, str. Frații. Neumann nr.2”. Valoarea proiectului este de 674.999,98 lei (inclusiv TVA), finanţarea fiind asigurată din fonduri ale bugetului general al municipiului Arad. Durata de realizare a investiției este de 3 luni.
„În prezent, stadionul UTA este alimentat cu energie electrică din postul de transformare amplasat în incintă, înseriat în LES 20 kV UVA – Victoriei, cu măsura energiei electrice la joasă tensiune. Datorită implementării proiectelor de modernizare, necesarul de energie pentru funcționarea în condiții optime a tuturor echipamentelor trebuie suplimentat, ceea ce implică o dimensionare corectă a instalației electrice de racordare la Sistemul Energetic Național, care să asigure necesarul tuturor receptoarelor electrice instalate în incinta stadionului” – se arată în Referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre.
Creşterea puterii instalate
Înainte de momentul votului, alesul PSD Ilie Cheşa a solicitat Departamentului Tehnic din cadrul Primăriei detalierea proiectului. A venit cu amănunte Daniel Pruteanu, de la Serviciul Dezvoltare Imobile: „Este vorba de creşterea puterii instalate printr-un spor de putere de 571 de kilowaţi, astfel încât puterea maximă absorbită va fi 1.111 kW, care să acopere toţi consumatorii din interiorul stadionului UTA, inclusiv nocturna, degivrarea, aerul condiţionat etc.”
După ce a ascultat explicaţiile reprezentantului Primăriei şi a primit confirmarea finanţării investiţiei din bugetul local, Ilie Cheşa a întrebat de ce nu se accesează fonduri europene pentru acest proiect: „Există, până la 31 iulie, un program pe Mediu, prin care se pot accesa fonduri europene pentru asemenea proiecte. La Ministerul Mediului sunt două axe deschise pe Bio, pe Energie, pe led-uri, pe proiecte de genul acesta. Nu e corect ce faceţi, depuneţi proiecte europene! Faceţi un proiect pe led-uri şi în cazul acesta şi factura se duce cu 70% mai jos” – a subliniat Ilie Cheşa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!