12.600 de preşcolari şi elevi au fost supuşi triajului epidemiologic, în perioada 4-8 noiembrie 2019, în cadrul activităţii de supraveghere a stării de sănătate a copiilor şi adolescenţilor din colectivităţi. Examinarea a fost realizată de către medicii şcolari din cabinetele medicale şcolare. Aceştia au depistat 56 cazuri de boală, din care: 20 de cazuri de pediculoză, 29 de cazuri de angine faringiene şi 7 cazuri de micoze.
„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anul anterior, când numărul de cazuri de pediculoză a fost de 35 şi numărul de cazuri de angine faringiene de 28, se constată o scădere a numărului de cazuri de pediculoză şi o uşoară creştere a numărului de cazuri de angine faringiene” – spune jr. Constantin Cătană, director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Potrivit acestuia, rezultatele triajului epidemiologic au fost transmise Serviciului de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Arad pentru verificarea măsurilor care au fost instituite de personalul medical din unităţile de învăţământ unde au fost depistate cazurile de boli infecto-contagioase.
Trimite articolul
XAsta da realizare pentru un oras European al secolului 21, in care apă și săpunul se gaseste la orice colț de strada.
De mirare, nefiind nici o baie publica.
Degeaba WC-uri high tech (daca totusi faci), daca copii merg la scoala cu paduchi.
Sint f. multi care din diverse motive nu au acces la apa calda.
Se va gasi vreun politician de bun simt care sa promita, macar, o baie comunala?
Dati si lui Falca,sa ne reprezinte cu cinste la Brucseles,cind merge cu tranvaiul…
asa se intampla cand se amesteca nationalitatile! asa a fost cand am fost si eu copil! cand au fost in clasa cei maro au aparut paduchii…si tot felul de bolii ale pielii…ca rabia!
In ce situatie ne-a adus psd-ul !! Nici macar paduchi nu mai putem avea!Dupa titlu,mie mi se pare ca, autoarei articolului, ii pare rau ca sint mai putini paduchi. Sint rautacios,mi se pare mie!)))
Sunt scoli la sate unde nu a fost nici un control, și dacă ii controlează și ii găsește cu păduchi și pureci ce le face? Cum ii obliga sa se curețe? Ii trimite acasă, iar ei revin la fel, nu poți îngrădi dreptul la educație și sa nu ii primești la școală și nici nu ii poți obliga sa se spele. Sunt elevi care au paduchi de ani de zile , ei și familiile lor. Nu ii deranjează, nici măcar nu se mai scarpina. Pentru aceștia sa găsiți o soluție!