”Am mers împreună cu echipa medicală la spitalul din Grădiște, pentru a afla care este situația la zi. Am vrut să discutăm, atât cu personalul medical, cât și cu pacienții. În ceea ce privește personalul medical, ne-a interesat dacă are cele necesare – și aici mă refer la aparatură medicală și echipamente de protecție. Am intrat în saloane, la pacienți cu COVID-19, pentru a afla direct de la ei dacă întâmpină probleme în ceea ce privește calitatea actului medical sau vizavi de comportamentul medicilor, asistentelor ori infirmierelor. Am găsit pacienți mulțumiți care, deși trec prin momente deosebit de grele, au speranță în ziua de mâine și au încredere în personalul medical. Am găsit astăzi la spitalul Covid-19 un colectiv medical unit, în slujba pacientului. Am văzut oameni cu speranță de vindecare. Înțeleg situația prin care trec deoarece și eu am fost infectată și știu ce presupune lupta cu acest virus deosebit de contagios”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Marți, managerul spitalului va fi prezent pe secțiile COVIDdin incinta clădirii din Piața Mihai Viteazu.
”În perioada următoare îmi propun să discut cu fiecare secție în parte: de la medicul șef și până la brancardier, pentru a înțelege problemele și nevoile fiecăruia. Treaba mea este să asigur toate cele necesare pentru ca singura grijă a personalului să fie pacientul”, a mai precizat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.
Trimite articolul
XDin cele citite prin presă, au existat și oameni bolnavi, cu afecțiuni cronice (cardiaci, diabet, cancer, etc.) care dacă au sunat la ambulanță pentru că nu se simțeau bine, au fost duși la spital iar dacă au fost testați și au ieșit pozitivi la Covid au fost internați direct în secțiile cu Covid, li s-a administrat medicație pentru covid neglijîându-se medicația pentru bolile cronice de care sufereau acești oameni fapt care în multe cazuri a dus la deces. Decesul a fost marcat ca ”mort de Covid19” nu mort pentru că omul respectiv a fost lăsat fără tratamentul pentru boala lui cronică, tratament de care depindea viața lui și care nu era recomandat să fie întrerupt. Poate aceste cazuri ar trebui anchetate pentru că dacă au fost asemenea cazuri și dacă s-a întâmplat așa ceva este foarte grav, oamenii au murit cu zile din prea mult exces de zel față de covidul ăsta nenorocit.
-
TOTAL FALS. Am avut Covid, iar la internare , din analize a reieșit că am Diabet. După internare, am primit și tratament pt. Covid și pt. Diabet. Nu dezinforma, dacă nu știi.
-
Cauta pe Aradon declaratiile unei femei care a avut tatăl internat la TBC, Cu vreo lună în urmă. Probabil au fost și astfel de cazuri
-
Cătă, vorbesti sa nu taci una e un diabet unde nu se administreaza insulina ci doar niste tablete si alta e un cancer ce necesita tratament mai amplu ca sa zic asa ( iradieri etc) Aseara a fost in direct la TV dr Arafat care a raspuns la intrebarea moderatorului ca primordial sunt tratamentele pt virus ( adica cele spuse aici de cel ce semneaza NONAME sunt reale ) si ca tratamentul pt virus e pe primul plan la un bolnav cu aceste boli grave diabet sau cancer de multe ori lasand tratamentul pt diabet sau celalalte boli chiar cancer pe planul II de la caz la caz dar e bine sa se ceara părerea diabetologilor sau a oncologilor pt a nu interactiona medicamentele unele cu altele asa ca mai meri tu …unde a dus mutu iapa pana una alta ocosule!
-
Esti cumva platit ca sa dai replici,celor ce critica politica inteleapta a PNL Arad.
-
Minți Carta!!!!!
-
Auzeam azi dimineata la radio o interventie in direct a unui domn de la ceva asociatie de protectie a pacientilor care spunea și cred că omul nu vorbea doar vorbe, spunea că de când cu covidul, sunt multe spitale care sunt mai mult goale deși bolnavi cronici sunt destui. De fapt si din statisticile oficiale ne puteam da seama de asta pentru că în general aveam cam 240 de internati ATI, ceea ce, făcând o medie vine undeva la 5-6 pacienti pe judet, poate chiar mai putin dacă socotim spitalele din București. Așadar – spitale goale. Cu toate acestea pacienti cu boli cronice grave *diabet, cardio, hepatite, cancer, etc.) au fost neglijați și nu au putut să-și urmeze tratamentele, intervențiile chirurgicale, investigațiile (CT, RMN, Radiografii, etc.) pentru că spitalele sunt in carantină. Pentru mulți acest lucru înseamnă o condamnare la moarte sau agravarea unro afecțiuni. Mulți bolnavi care nici măcar nu au fost investigați, deși au probleme grave de sănătate. Sincer, nu știu ce minți luminate au decis așa ceva, să ții spitalele goale iar pacienții cu boli cronice – Domnul cu mila . Toată stima pentru medici și personalul medical din prima linie, dar cred că anumite decizii luate de mințile luminate din politica românească nu sunt chiar ok și poate cineva ar trebui să răspundă la niște întrebări.
Nu va maii satura satana sa va sature si rasa voastra de cacaturi ..a-ti creat un virus care nu exista, i-ati dat importanta si l-ati mediatizat maxim incat sa prinda teama omul ,rata mortalitatii nu a crescut cu nimic fata de anii precedenti , nu exista nici-o pandemie, pandemia este in capul alora care sunt sus si conduc totul si se amuza de ceea ce s-a creat. DOAMNE AJUTA sa va dea Dumnezeu tot ce-i mai rau celor care au facut asta, au dat jos cu ECONOMIA ROMANIEI ! uitati-va si voi la GERMANIA-RUSIA- tari care au 200k+ (asa zise infectari) , de ce au 2000 morti ? sau 7000 ..pentru ca oamenii aia mor 90% din alte motive de sanatatea din cauza unei raceli sezoniere, sau pur si simplu de boala de care sufera. la noi toti care mor, au COVID19, nu se fac autopsii , pana si accidentele sau care mor de alte chestii ,sunt morti tot de COVID19 , cea mai mare vrajeala.
SI ar fi bine sa se deschida in rasa lor toate chestiile sa se redreseze sistemul pana nu va fi prea tarziu , desi noi oricum am fost jos , si vom ramane tot acolo , dar macar sa nu-si mai bata joc mai rau decat este situatia actuala..