O competiție plină de arome a avut loc la Arad, între elevi, care au pregătit mese tradiționale din câteva țări, însă cârnații, lebărul, șunca și brânza de pe plaiurile mioritice au câștigat în fața specialităților străine. Concursul ”Master Chef” s-a desfășurat la Colegiul Particular ”Vasile Goldiș”, în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”. S-au duelat pentru trofeu cinci echipe din clase diferite. Elevii au preparat în special după rețete tradiționale din România, Italia și China. În câteva ore, mesele s-au umplut de platouri cu specialități.
”Elevii sunt cei care au ales ce să gătească. Unii au călătorit în străinătate și au ales rețetele unor preparate pe care le-au descoperit acolo. În cele din urmă, produsele tradiționale românești s-au dovedit preferatele juriului, iar echipa clasei a XII-a a fost declarată câștigătoare”, a declarat profesorul organizator Lavinia Opriș, consilier educativ.
A fost a III-a ediție organizată la această școală, iar manifestarea s-a încheiat cu o petrecere între elevi și dascăli, la care au fost consumate specialitățile preparate împreună.
Citiți principiile noastre de moderare aici!