Vin turiştii, pleacă românii în concendii şi pentru a preveni supraaglomerarea în Punctele de Trecere a Frontierei din judeţul Arad se iau deja măsuri. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, agent şef adjunct de poliţie Mihaela Leş, anunţă măsurile care se iau „în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă şi în punctele de trecere a frontierei, precum şi al fluidizării traficului de călători şi marfă”. Astfel, reprezentantul instituţiei a explicat că „s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei. În cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”.
Tranzitarea tuturor punctelor
Pentru evitarea aglomerărilor, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, pentru a se preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
„Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat”, a precizat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al STPF Arad.
Verificări pentru terorişti
Începând cu luna noiembrie 2015, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!