Romanul editat de „Polirom” spune povestea unui reţetar magic, „Cartea bucatelor rele”, care trădează gusturile ciudate ale unui Bucureşti fanariot. Reale sau nu, reţetele fermecate au ingrediente unele cât se poate de ciudate: cărăbuşi prăjiţi, oţeturi de trandafiri sau prune, ouşoare dulci fierte în frunze de salvie şi izmă… Iată cum sună una dintre ele: „Ciorbă de scoici. Se face din scoici de baltă, curăţate două zile în apă rece, adusă de la trei fântâni. Dintre legume, prazul nu trebuie să lipsească şi doi ardei iuţi. La sfârşit i se pune un strop de smântâna şi o mână bună de leuştean. Această supă se mănâncă de regulă seara. După o noapte de somn, orice om care-a gustat la cină din ciorba asta, se trezeşte cu ochii albaştri. Efectul ţine numai o zi.”
Toţi cei de faţă au primit din partea Doinei Ruşti un cartonaş cu câte o reţetă care mai de care, sporind doar curiozitatea de a citi acest roman atât de misterios şi haios. Un roman pe care îl puteţi cumpăra, desigur, din Librăria Corina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!