În cele 11 centre din judeţul nostru, susţin acum examenul 3.271 de absolvenţi din care 838 la istorie şi 2.433 la matematică (30 – la matematică pedagogic; 356 – la matematică pentru ştiinţele naturii; 541 – la matematică info şi 1.506 – la matematică tehnologic)
Vă vom informa, pe parcursul zilei, despre subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidaţii (la cele două materii), cum s-a descurcat aceştia (cât de grele au fost probele de rezolvat), care a fost participarea şi dacă au fost probleme speciale în desfăşurarea examenului la această probă.
La alegere
Ultima probă va avea loc vineri 3 iulie când candidaţii vor da examen din materia la alegere. Iar rezultatele le vor afla pe 7 iulie.
UPDATE:
Subiecte la Istorie
Absolvenţii care provin de la filiera teoretică – profilul umanist şi cei de la filiera vocaţională – profilurile artistic, sportiv, pedagogic şi teologic au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului la Istorie. Şi au avut de rezolvat „varianta 8”. Mai exact au primit texte la prima vedere pe baza cărora trebuiau să răspunde la mai multe cinci cerinţe. Iar, la al treilea suniect, aveau de redactat un eseu pe o temă dată.
Varianta 8 şi la Mate
Cei care au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului la matematică au primit subiecte diferenţiate pe: Matematică-Informatică, Pedagogic, Ştiinţele Naturii şi Tehnologic.
La fiecare erau de rezolvat trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capcitatea lor de rezolvare a problemelor date. Dar vor primi puncte şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă.
Optimism maxim
După mai puţin de două ore candidaţii de la centrul de examen de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară (unde dau bacalaureatul absolvenţii de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, Seminarul Teologic Ortodox şi liceul gazdă) au început, unul câte unul, să iasă săli. Cu toţii erau optimişti şi dispuşi să vorbească. „Eu iau 8, dacă nu iau atât nu ştiu ce fac”, zice Ana Maria (care a dat la matematică). Claudia a susţinut proba la istorie şi spune că „a fost ok; nici greu, nici uşor”. „Eu am avut o dilemă – intervine Andreea (care a avut aceeaşi materie) – nu am înţeles la ce se referă întrebarea 7 de la subiectul I. Sper totuşi la un 8 ”. „Nu a fost complicat – este de părere şi Greta. Dar eu sunt mai modestă şi mă mulţumesc şi cu un 5”. Într-o mare veselie iese pe uşa şcolii Alex. L-am întrebat dacă a luat cumva 10 de e atât de fericit. „Încă nu am luat 10 dar îl voi avea” – vine răspunsul însoţit de râsetele colegilor. Apoi, în grupuri mici se mai poartă discuţii după care fiecare îşi vede de ale sale. Nu de altceva dar mai vine un examen, vineri, proba la alergere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!