ARAD. Cum Uniunea Europeană a dat „undă verde” cheltuirii fondurilor europene pe aparatură medicală şi materiale de protecţie necesare prevenirii răspândirii coronavirusului, Consiliul Judeţean Arad şi-a propus să atragă cât mai mulţi bani în această direcţie. Deja au fost depuse solicitări pentru restituirea a aproximativ şapte milioane de euro, bani cheltuiţi pentru aparatură medicală, materiale de protecţie şi medicamente necesare tratării pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Iar acum, CJA solicită alte 2,9 milioane de euro, fonduri europene, pentru achiziţia a milioane de mănuşi, măşti de protecţie, botoşei sau combinezoane.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, se urmăreşte achiziţia de materiale de protecţie necesare pentru aproximativ şase luni de zile în cadrul Spitalului Judeţean Arad.
Dar să vedem ce se va cumpăra: un milion de botoşei de unică folosinţă, 40.000 de perechi de botoşi înalţi, un milion de capeline/bonete de unică folosinţă, 41.000 de capeline/bonete tip cagulă, 50.000 de combinezoane de protecţie, 5.000 de seturi de costum cu filtru de unică folosinţă, 127.000 de halate chirurgicale ranforsate, 170.000 de halate pentru vizitatori, de unică folosinţă, un milion de măşti de protecţie cu trei pliuri, 45.000 de măşti de protecţie FFP2, cu supapă, 30.000 de măşti de protecţie FFP3 cu supapă, 30.000 de perechi de mănuşi chirurgicale sterile, 50.000 de bucăţi de mănuşi de examinare, două milioane de mănuşi de protecţie, 15.000 de perechi de ochelari de protecţie şi 500 de role, a câte 100 de bucăţi pe rolă, de şorţuri din PVC de unică folosinţă.
„Prin implementarea acestui proiect, se va îmbunătăți capacitatea de răspuns a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru combaterea virusului COVID-19, în special a prevenirii infectării în rândul cadrelor medicale”, se arată în documentaţia hotărârii care se referă la depunerea proiectului respectiv.
Pe POIM
În cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare au rămas fonduri europene necheltuite pentru exerciţiu financiar 2014-2020. Aşa că proiecte care nu au neapărat legătură cu investiţii în infrastructură pot primi finanţare pe POIM, în special proiecte legate de combaterea pandemiei de coronavirus. Drept urmare, CJA va solicita 2,9 milioane de euro pe POIM pentru a achiziţiona milioanele de materiale de protecţie enumerate mai sus.
Trimite articolul
XAlte deturnari de fonduri… minciuni si mizerie
-
VIVAT pnl !!!!!!!