Expoziția dorește să aducă în atenția publicului vizitator obiecte care au ajutat cândva atât profesorul, cât și elevul, să ducă la bun sfârșit procesul de învățare. Astfel, publicul care va trece pragul Complexului Muzeal Arad va putea vedea manuale vechi, atlase, culegeri, îndrumătoare pentru utilizarea manualelor, cărți care explicau modul în care trebuia confecționat un material didactic, dicționare, cărți tematice despre modul în care trebuia să relaționeze școala cu familia, dar și rigle de calcul, trusă cu corpuri geometrice, materiale de laborator, eșantioane mineralogice, malacologice, mamifere și păsări naturalizate, mulaje, preparate biologice în lichid, trusă pentru determinarea ph-lui solului, ustensile de scris, planșe didactice, fotografii etc.
„Pentru că este toamnă și a sunat de ceva timp primul clopoțel, ne-am gândit să organizăm o expoziție intitulată: Materiale didactice vechi. Materialele didactice sunt cunoscute de fiecare dintre noi, fiind resurse pe care dascăli le pot utiliza în procesul de învățare cu elevii. Poate unii dintre dumneavoastră se întreabă de ce sunt folosite? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: pentru că simplifică și facilitează procesul de învățare. Ele sunt concepute pentru a stimula și dezvolta interesul elevului”, spune Dr. Camelia Patko, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Arad.
Expoziția poate fi vizitată, până la finalul anului, la Muzeul de Științe ale Naturii, în Palatul Cultural, intrarea din Parcul Copiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!