Pentru că era nevoie de această reconfirmare, dat fiind că nu a trecut de concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, mai exact a fost declarat „retras”, iar Marius Gondor, contracandidatul său, a fost picat la proba de interviu.
Rectificarea am primit-o chiar de la inspectorul școlar general care m-a contactat ieri dimineață pentru a mă informa că ordinul de ministru a venit încă de săptămâna trecută. Era mult mai bine dacă și-ar fi anunțat și colegii din IȘJ sau măcar pe purtătorul de cuvânt, pentru cazul în care presa ar fi avut curiozități justificate pe acest subiect.
E drept că în situația de față nu e chiar un motiv de mândrie să fii reconfirmat pe o funcție pe care nu ai putut-o cuceri în competiție și te-ai retras pentru că nu ai obținut minim nota 7.00 (un minim titularizabil) pentru a intra la proba de interviu. Dar, dacă eșecul a fost asumat și înghițit, era normal să fie asumată public și reconfirmarea pe funcție. Nu e prea bărbătește, dar e reconfortant și călduț.
Cât despre curiozitatea noastră pe subiect, nu are a face nici cu politicul, cum poate mulți ar crede, nici cu simpatia noastră pentru un candidat sau altul, ci pur și simplu pentru că este o funcție publică, o funcție care ne dorim să fie ocupată de oameni bine pregătiți. Concursul de la minister putea să demonstreze cel puțin două lucruri: că avem un inspector școlar general bine pregătit sau, în cazul unui eșec (care se poate întâmpla oricui), că am avut un inspector general cu coloană vertebrală. Elevii ar fi putut învăța fie că merită să înveți deoarece cunoașterea te promovează, fie să-și asume bărbătește consecințele unui eșec. Două lecții de viață bune pentru orice tânăr. N-a fost să fie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!