Peste 54 de milioane de lei, adică în jur de 11 milioane de euro, este dispus Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad să plătească pentru diverse medicamente. Instituția a lansat recent o licitație deschisă cu scopul de a semna unul sau mai multe acorduri-cadru pentru 107 loturi de medicamente. Suma va fi plătită către furnizorii de medicamente în toată perioada acordului-cadru, ce va avea o durată de 36 de luni. Cele mai mari sume vor merge pentru medicamente utilizate în tratamentul HIV/SIDA și, mai recent, în tratamentul infecției cu noul coronavirus – peste 17 milioane de lei, sau pentru medicamente utilizate în tratamentul diferitelor forme de cancer – peste 15 milioane de lei.
Conform caietului de sarcini, cei de la Spitalul Județean se așteaptă să plătească în jur de 18 milioane de lei pe an pentru medicamentele cuprinse în licitația lansată în această săptămână, suma totală pe care se așteaptă să o plătească în cei trei ani de acord-cadru fiind de 54.046.703 de lei. Același document arată că firma sau firmele ce vor câștiga licitațiile vor fi nevoite să livreze medicamentele solicitate în maximum 48 de ore de la data trimiterii comenzii, iar medicamentele vor fi transportate în patru locuri: Spitalul Clinic Județean Arad, Spitalul Municipal, Spitalul Matern și Spitalul TBC din Grădiște.
Data limită până la care companiile pot depune oferte este 4 ianuarie 2021.
Cel mai mic preț
În cele mai multe dintre cele 107 loturi, criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”. Pentru loturile unde criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”, însă, se va avea în vedere ca în situația în care se depun două sau mai multe oferte cu punctaje egale, atribuirea să se facă ofertei cu prețul cel mai scăzut. „În situația în care se depun doua sau mai multe oferte cu punctaje egale, dar și cu prețuri egale se va solicita reofertarea prețului pentru departajarea ofertelor. Pentru loturile unde criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut se va avea în vedere ca în situația în care se depun două sau mai multe oferte cu preț egal și totodată cel mai mic preț din totalul ofertelor depuse, departajarea ofertelor (cu preț egal) se va face prin depunerea de către ofertanții aflați în această situație a unor noi propuneri financiare”, menționează reprezentanții spitalului, în anunțul publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!