Sindicaliştii din societatea IMAR S.A. sunt hotărâţi să meargă chiar şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru a-şi apăra drepturile salariale. Este vorba despre conflictul din instanţă dintre peste 600 de foşti şi actuali angajaţi ai IMAR S.A., pe de o parte, şi fabrica de mobilă, pe de altă parte.
Într-un prim dosar ce s-a judecat la Arad, peste 390 de sindicalişti, au primit undă verde de la Tribunal pentru a-şi recupera salariile, bonurile de masă, dar şi alte drepturi băneşti pe care fabrica nu le-a mai acordat. Ieri însă Curtea de Apel Timişoara a decis să admită doar în parte punerea în plată a sindicaliştilor. „Curtea de Apel s-a pronunţat astăzi – n.r. ieri, după ce IMAR S.A. a făcut recurs la decizia luată de Tribunalul Arad. Pe cale de consecinţă Curtea de Apel a admis recursul IMAR S.A. şi a dispus modificarea în parte a sedinţei cu respinderea capătului de cerere prin care se solicită plata contravalorii tichetelor de masă de către reclamant şi a menţinut restul dispoziţiillor”, ne-a explicat Virgil Culda, liderul sindicatului IMAR S.A.
Fără documentaţie
Culda a precizat că aşteaptă să primească în scris motivarea hotărârii Curţii de Apel Timişoara, urmând ca apoi să se adreseze direct Curţii Europene pentru Drepturile Omului. „Nu pot spune decât că se pare că sistemul lor a funcţionat mai bine decât al nostru, din moment ce cele două instanţe – Tribunalul Arad şi Curtea de Apel Timişoara, au dat două decizii diametral opuse. Mai mult la dosar nu a fost depusă niciun fel de documentaţie din care să rezulte faptul că dreptul la tichete de masă începând cu anul 2007 a fost suspendat”, a mai spus Culda.
Nu vor dobândă
Sindicaliştii IMAR S.A. se judecă cu fabrica de mobilă arădeană strict pentru a-şi recupera drepturile băneşti ce li se conferă prin contractul colectiv de muncă. „Nu am cerut dobândă sau vreun leu în plus! Dacă cumva noi eram datori la bănci, cine ne mai păsuia? Eram demult executaţi”, declară liderul de sindicat.
A.P.
Citiți principiile noastre de moderare aici!