Primele sale gânduri s-au îndreptat spre toţi militarii şi familiile lor, menţionând că în lunga sa viaţă a avut timp să înţeleagă „rostul fundamental al soldatului în mersul naţiunii”, apoi către vârstnici şi cei şubrezi ce au nevoie de iubirea semenilor.
„Ajuns la Săvârşin după un an plin de activităţi publice, Regina şi cu mine, alături de întreaga noastră familie, sărbătorim Naşterea Domnului nostru Isus cu speranţă şi credinţă. Ca de fiecare dată în ultimii 72 de ani mă adresez vouă de Crăciun cu aceeaşi afecţiune şi bucurie. Ne îndreptăm recunoştinţa spre toţi cei care în viaţă sau plecaţi dintre noi au făcut astfel ca ţara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos şi de înălţător”, a spus Regele Mihai I de România în mesajul adresat românilor.
„Gândurile mele se îndreaptă aşadar spre toţi militarii români aflaţi în ţară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum şi la soţiile, soţii, părinţii şi copii lor. Săvârşinul este un loc binecuvântat. Înnobilat de iubirea care a fost alcătuit de mama mea Regina Elena şi continuat de fiica mea Principesa Moştenitoare. În atmosfera Crăciunului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă cu sau fără familie, în bunăstare fizică sau cu sănătatea şubredă. Vârstnicii României au nevoie de înţelegerea şi iubirea semenilor, de ajutorul şi încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care uneori în chip anonim şi cu dificultăţi dau zile suportabile bătrânilor şi bolnavilor noştri. Copii şi tinerii ţării au astăzi o viaţă fără graniţe, în faţa computerelor sau călătorind pe cinci continente fără niciun complex de inferioritate. Ei sunt acea parte a României care ne aşează la nivel de egalitate cu orice altă ţară a lumii”, a mai spus Regele Mihai I.
Regele le-a mulţumit părinţilor şi profesorilor care, prin sacrificiul personal, le dau copiilor un viitor aşa cum nici o altă generaţie trecută de români nu au putut avea. „Ca în fiecare an ne bucurăm de dovezile de afecţiune şi respect ale societăţii româneşti. Porţile Săvârşinului sunt deschise sutelor de tineri şi adulţi, copii şi bătrâni care vin să cânte colinde, să-şi arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiţionale de Crăciun. De orice confesiune ar fi românii sunt bine veniţi. Prezenţa lor dă rost noţiunii de familie şi sărbătorii Naşterii Domnului petrecută în comunitate”, a declarat Regele.
Conform Majestăţii Sale, românii au arătat anul acesta multă încredere, speranţă şi ataşament faţă de Coroană. „Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunităţile locale şi a făcut vizită de prestigiu în Europa pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca rege am fost bucuros să văd felul în care este preţuită familia mea în toate generaţiile. Am fost mişcat de simţul datorii şi patriotismului de care au dat dovadă oraşele Alba Iulia, Oradea şi Bucureşti, în sărbătorile lor dedicate coroanei”, precizează Majestatea Sa.
Regele Mihai I reaminteşte românilor că naşterea Domnului Iisus Hristos este povestea unei familii, o familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecţie despre grija faţă de cei neînsemnaţi, despre cum noi oamenii suntem parte a unei mari familii. O lecţie de umilinţă dar şi de mândrie, de durere dar şi de înălţătoare umanitate. O lecţie necesară în lumea de astăzi în care atâţia oameni se simt uitaţi, umiliţi sau neînţeleşi, a arătat Regele.
„Viaţa noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile, vom avea o şansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele. Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru ţara lor. Doresc tuturor românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii Crăciun Fericit şi La mulţi ani. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, se arat în încheierea mesajului Regelui Mihai I de România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!