ARAD. Piețele se dovedesc a fi varianta mai puțin costisitoare pentru mielul de Paști. Asta, deoarece prețurile practicate la carnea de miel în piețe sunt, de această dată, mai mici decât cele din majoritatea supermarketurilor. Mai mult, în acest an, prețul la carnea de miel este mai mic decât cel cerut anul trecut în perioada Paștelui.
Preţuri
Preţul afişat în această perioadă de către comercianţi în Piața Mihai Viteazul este, de exemplu, de 25-26 de lei pe kilogram. Prețul este chiar mai mic decât anul trecut, când carcasa de miel se vindea în piețe cu preţuri cuprinse între 28 şi 30 de lei. În Arad, se pot cumpăra carcase de miel doar din două pieţe: Mihai Viteazul şi Catedralei.
În magazinele alimentare și supermarketurile din municipiul Arad, preţurile la carnea de miel sunt puțin mai mari, fiind cuprinse între 27 şi 30 de lei.
Potrivit informaţiilor furnizate de dr. Viorel Agud, directorul DSVSA Arad, carcasele de miel se vând la Pâncota şi Sebiş. Miei vii pot fi vânduţi în doar patru pieţe din judeţ, în localităţile Pâncota, Beliu, Chişineu-Criş şi Hălmagiu, preţul fiind, în general, cuprins între 13 şi 15 lei kilogramul. În ceea ce priveşte sacrificările de animale, acestea se fac la Curtici şi la alte 5 puncte de pe raza judeţului.
Permanenta
La nivelul DSVSA Arad, la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi la circumscripţiile sanitare veterinare zonale, până în data de 19 aprilie va fi asigurată permanenţa, inclusiv sâmbătă.
Totodată, „în pieţe este afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare”, se preciza într-un document înaintat de instituție către Prefectură.
Directorul DSVSA Arad ne-a informat că „în cazul în care cumpărătorii au suspiciuni privind calitatea ouălor comercializate, pot sesiza şi acest fapt şi se vor face verificări”. În plus, „toate carcasele comercializate în pieţe sunt verificate şi ştampilate. Îi sfătuim pe arădeni să nu cumpere decât produse din pieţe, cu ştampila care atestă verificarea. Dacă achiziţionează produse neverificate, o fac pe propria răspundere”, ne-a declarat dr. Viorel Agud.
Citiți principiile noastre de moderare aici!