Miercuri, 01.03.2023, între orele 10:00 – 11:00, în cadrul exercițiului „Miercurea Sirenelor”, alarmele din toată țara vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.
În cadrul „Săptămânii Protecţiei Civile”, ISU Arad va desfăşura, pe întreg teritoriul judeţului, exerciţiul de alarmare, cu scopul de a verifica dacă sirenele funcţionează conform prevederilor legale. Conform prevederilor legale, există patru tipuri de semnale de alarmă: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. „Durata fiecărui semnal este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat, la care durata este de un minut ”, au transmis autorităţile. Cetăţenii nu trebuie să intre în panică, deoarece acesta este doar un exerciţiu.
Tipuri de alarme
Semnalul de alarmă aeriană se compune din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu 4 secunde pauză între ele. Semnalul de alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
Citește și:
Trimite articolul
XNu trebuie sa ne impacientam, ne vom obisnui, si nu le vom mai baga in seama.