ARAD. „În județul Arad, conform datelor statistice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, la sfârşitul anului 2018 erau un număr de 8.299 de pacienţi diagnosticaţi cu tulburări mintale și de comportament.” Anunţul a fost făcut public în contextul campaniei organizate de DSP Arad pe tema sănătăţii mintale. Aceasta e definită ca „o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a «stării de bine», descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională”.
Scopul campaniei derulate de DSP îl constituie creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară privind problematica sănătății mintale. Cum va fi atins acest scop? „Se vor organiza evenimente de informare despre problematica tulburărilor mintale și de conștientizare a necesității realizării unui management adecvat al acestora” – explică directorul DSP Arad, jr. Constantin Cătană.
Organizată sub sloganul „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”, campania are următoarele obiective: *informarea populaţiei generale privind importanța identificării și intervenției timpurii în cazul tulburărilor mintale; *conştientizarea şi promovarea unei mai bune înţelegeri a impactului tulburărilor mintale asupra vieţii oamenilor; *creșterea accesului la informații pentru îmbunătățirea îngrijirilor și înlăturarea stigmatizării persoanelor cu tulburări mintale, dar şi pentru aplicarea testelor de screening în cabinetele medicilor de familie.
Trimite articolul
XIs mai multi decat atat. O gramada nu au mers niciodata la medic, si altii ii vezi numai daca le faci ceva, si li se pune pata pe tine sau trebuie sa le suportam la serviciu actiunile …
-
Cati dintre acestia sunt bolnavi pe bune ,si cati au fost cu dosare de la doctorita PSIHI,pentru pensionare,
-
Cei ce fraudeaza se pot depista destul de usor si vor fi nevoiti sa dea banii inapoti incasati pe nedrept.
-
Si oare cati din astia se afla in functii de conducere? Prea multi…
8.299 ? cu siguranta sunt mult mai multi dar nu i-a vazut vreodata un medic. Si din pacate vada azi o multime de copii care dau semne ca ceva nu e in regula cu ei : agresivitate fata de alti copii, maifestari de salbaticie, cruzime fata de animale, iar isteria e la ordinea zilei ca si urletele si chiraiturile nemotivate sau pentru ca nu li se face imediat pe voie,
Cati din acesti bolnavi se ascund in spate la
– Populism?
– Frica de schimbare?
– Postat pe Aradon in pensie ca sa se simta importanti?
unu a plecat la …
W. Johannis a fost examinat ?
si postaci sunt destui cu astfel de probleme,ii vedem pe aici zi de zi ! Se pretind de dreapta,dar parintii lor si chiar membrii familiilor sunt intretinuti de stat: erau cativa la manifestatiile hastag-rezist si basisto-sorosiste din anii recent trecuti…Acestia se cred reformatorii ro !
-
dan si caly, voi v-ati cautat la psihic in utima vreme ? Creierasii vostri inrosti de atata manipulare si spalare de catre fostii membri pcr ajunsi mari politicieni cica de centru stanga sunt clar in suferinta acuta .
-
si tu,anonime ,faci parte dintre cei peste 8 000 de dusi cu pluta…mancatorule de fecale sorosiste !
-
Esti atat de inversunat si de spalat pe creier incat ai devenit irecuperabil si pe deasupra si foarte agresiv.
-
-
Cu totii suntem nebuni ca ne lasam condusi si mintiti de politicieni .
Scopul este să „ INFORMEZE ” că de boală numai pămantul te mai scapă , se știe că odată ce ai fost diagnosticat cu screzofenie nu te mai repară nimeni , iar spitalele de psihiatrie , cum a fost cazul la Arad dacă nu dai șpagă ajungi să se facă experimente pe bolnavi iar cei care au de tras este familia fiindcă statul nu-i dă decat o pensie minimă de 700 de lei și indemnizația de handicap de aproximatv 400 de lei . In timp ce un spital de psihiatrie cheltuie cu un bolnav peste 5.000 lei pe lună , așa se face că 70% dintre bolnavi sunt abandonați de familie in spitale fiindcă statul se face că-i ajută ..
Omul cu cat se indeparteaza de simplitate si normalitate cu atat creste probabilitatea de a dezvolta o boala / tulburare psihica. Nu doar calculatoarele se viruseaza, ci si creierele, de asta e foarte importanta paza simturilor.
Traim intr-o societate bolnava ce ne “bombardeaza” cu informatii care ne tulbura pacea launtrica, iar o lume lipsita de pace raspandeste neliniste ce dezvolta tulburari psihice.
In lume e multa rautate, si sunt oameni care nu au nici o oaza de iubire (care ar trebui sa fie macar familia), unde sa-si incarce puterile ca sa mearga mai departe?
Paharul se umple pana incepe sa verse, coarda se intinde pana se rupe, la fel se intampla si cu nervii bietului om.
„Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. Sf. Cuvios Antonie Cel Mare”.
Ai perfecta dreptate Flavius.Complimenti.!!
Eu unul ,am fost la doctor psihic după o dramă a unui accident rutier,nu este rusine sa mergi la doctor,parerea mea ei sunt singuri care te pot ajuta de tulburări de comportament si altele,multi spun ca ei sunt TARZAN, ca nu au probleme psihice înăuntru in el îl frământă, dar treburile încet încet te vor macină, sei umbla la tot feluri de doctori ca nu sti ce ai ,dar de fapt realitatea era într-o depresie,depresia chiar poate omorât oameni ,animale ,etc.