Dacă nu ar fi fost vorba de simularea examenului de Evaluare Națională ci de examenul real, mai mult de jumătate din elevii arădeni ar fi luat media celor două sau trei probe, sub 5. Din cele 3.390 de lucrări evaluate, doar 1225 au media peste 5, ceea ce reprezintă un procent de 36,13% de promovabilitate.
Nici o medie de 10
Nici un elev nu a reușit să ia nota 10 la toate probele susținute. Cea mai mare medie a fost 9,75 obținută de o elevă de la „Moise Nicoară” și o elevă de la Liceul Tehnologic din Curtici .A treia medie din județ, 9.67, este a unei eleve de la Gimnazială nr.5. Au fost însă trei de 10 la proba de limba și literatura română, un 10 la matematică și unul la limba maghiară, toate fiind obținute de fete. Nici un băiat nu a punctat nota maximă la această simulare.
Procentaje pe discipline
Potrivit IȘJ Arad, la limba română procentul notelor peste 5 se ridică la 55,13% iar la matematică doar la 22,83% . La proba de limba și literatura maternă cel mai mare procent de promovabilitate este la limba maghiară, adică 88,07%, urmat de limba germană, 55,94% și limba slovacă cu 42,10%.
Zeci de elevi cu nota 1
36 de elevi au luat nota 1 și alți 272 au luat între 1 și 2. Tot de ordinul sutelor sunt și cei care au obținut o medie sub 3 mai exact 623 de elevi. Încă 681 de elevi au luat media între 3 și 4 și 554 între 4 și 5. Cei mai puțini pregătiți au fost băieții care au condus detașat în topul mediilor sub 4, în timp ce fetele au punctat procente mai mari de la mediile peste 4. Un singur elev a fost eliminat la proba de limba și literatura română.
Ce e de făcut
„Rezultatele vor fi analizate în unitățile de învățământ împreună cu elevii și se vor elabora planuri de îmbunătățire. Rezultatele nu se vor trece în cataloage, decât la cererea expresă a elevilor” a punctat Laura Nădaban, purtător de cuvânt la IȘJ Arad. Media de la Evaluare Națională reprezintă 75% din media de admitere la liceu, în timp ce 25% reprezintă media claselor V-VIII.
Citiți principiile noastre de moderare aici!