DN7 este plin de gropi, pe anumite segmente de pe Valea Mureșului, iar șoferii nici nu mai au cum să le ocolească. Cele mai multe probleme sunt semnalate în apropierea localităților Vladimirescu, Milova, Lipova, Petriș și Zam, dar pe toată lungimea de 158 de kilometri dintre Nădlac și limita de frontieră cu județul Hunedoara s-au format mii de gropi în carosabil. Majoritatea sunt de mici dimensiuni, însă altele sunt adânci și pun în pericol siguranța circulației.
Reprezentanții din Arad ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că problemele au fost cauzate de ciclurile îngheț-dezgheț semnalate în ultima săptămână și de infiltrații. „Avem trei echipe care intervin pe DN7 cu mixtură care se pretează a fi aplicată la temperaturi scăzute, dar se intervine cu prioritate în cazul gropilor care pun în pericol siguranța rutieră, adică acelea cu o adâncime mai mare de patru centimetri, pe care sperăm să le acoperim în totalitate în această săptămână”, a declarat șeful Secției Drumuri Naționale Arad, Petre Vlașin.
Șoferii se întreabă dacă degradarea bruscă a asfaltului nu are legătură cu operațiunile de deszăpezire.
„Nu e normal ca înghețul să distrugă atât de repede un drum, eu cred că au folosit la deszăpezire substanțe corozive care s-au infiltrat și au distrus stratul de asfalt de la suprafață”, consideră un șofer. Oficialii spun însă că s-a folosit doar sare, pentru a se provoca topirea zăpezii, nu și alte substanțe.
Cei 158 de kilometri în județul Arad ai DN7 au fost reabilitați în perioada 2007-2009, cu un buget de 54 de milioane de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!