ARAD. Mii de arădeni nu şi-au mai plătit taxele pentru concesiunea locurilor de veci. Anunţul a fost făcut de Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad. Într-un comunicat de presă, Ciul anunţă că pentru aproape 5.000 de locuri de veci din trei cimitire arădene sunt înregistrate restanţe la plata taxelor. „Conducerea societăţii Gospodărirea Comunală Arad informează deținătorii locurilor de înhumare aflate în cimitirele Eternitatea, Gai, Pomenirea și Mureșel, cărora le-a expirat concesiunea, să se prezinte de urgență sau să ia legătura cu Administraţia Cimitirelor, cu sediul de pe strada Poetului, nr.1 (Cimitir Eternitatea), telefon 0257/272.117, mobil 0752.022.223 sau strada Aurel Ardelean, nr.1 (Cimitir Pomenirea), tel. 0257/281.161, mobil 0752.022.233 de luni până vineri, între orele 08:00-15:00 în vederea preschimbării actelor de dare în folosință, actelor/contractelor de concesiune și achitării taxelor de închiriere cimitire/locuri de veci. În conformitate cu regulamentul privind organizarea și funcționarea cimitirelor, vă rugăm să vă prezentați sau să contactaţi Administrația Cimitirelor pentru achitarea taxei și clarificarea situației concesionării locului de veci”, se arată în informare.
Pomenirea şi Eternitatea
Cele mai multe locuri de veci care înregistrează restanţe la plată se găsesc în cimitirele Pomenirea şi Eternitatea. În Pomenirea există, în total, aproximativ 31.000 de locuri de veci, dintre care 2.300 sunt expirate de mai mult de doi ani. În Eternitatea sunt aproximativ 45.000 de locuri de veci, dintre care 2.200 sunt expirate de peste doi ani de zile. În sfârşit, în Cimitirul Gai sunt 360 de locuri de veci expirate. „În Cimitirul Mureşel toate locurile au fost plătite”, spun cei de la GCA.
Şi taxele
Cât costă concesiunea pentru un loc de veci în cimitirele din Arad? Ne spun cei de la GCA. Există două categorii de plătitori: pensionari şi salariaţi. Pentru un loc de veci pe o perioadă de şapte ani, taxa este de 144 de lei pentru pensionari, în timp ce pentru o perioadă de 25 de ani aceiaşi pensionari trebuie să achite 480 de lei. În plus, pentru fiecare an de restanţă, se plăteşte o taxă de 21 de lei. Dacă vorbim despre salariaţi, situaţia se schimbă puţin. Pentru un loc de veci pentru o perioadă de şapte ani, salariaţii trebuie să plătească 210 lei, iar pentru 25 de ani 624 de lei. Taxa pentru restanţă este de 31 de lei pe an.
Trimite articolul
XLipseste organizarea la gospodaria comunala, director incompetent , sefi de toata jena 🤮
-
Nu lipseste organizarea. Numai sa bagi de seama ce ,,organizare,, privitoare la vanzarea locurilor de veci si la lucrari la morminte au administratorii cimitirelor cu mafia tiganeasca !
Pensionari sau angajati se refera la cei inmormantati?
daca se refera la cei ce inca traiesc ar trebui sa trimita un pensionar sa fie mai ieftin?
da ce drak faceti voi pt banii astia popi in fir de aur si masini de lux
este pandemie, amanati platile pana in 2040
Locul de veci achitat până în 2022 – ȘI DUPĂ CARE DATĂ NU SE MAI PLĂTEȘTE ! – după câți ani se poate ” vinde” ?
-
cum adica nu se mai plateste ? vino cu detalii te rog
vin alti clienti noi stati cuminti o sa aveti bani cu garla….
Stie cineva din internauti unde sint bateriile de la stalpi de iluminat? Uncep s a dispara si componentele din interiorul stalpilor metalici. Daca tot nu sint practici de ce naiba nu se demonteaza panourile fotovoltaice sa fie vindute de catre gospodaria comunala. Cutiile unde erau depozitate baterile toste sint indoite rupte, lovite. Bani veniti dea moaca la o natie de cretini care nu stiu sa gestioneze. Cine are obiecti la ce am relatat este liber sa mio suga 😜.
-
Cretina e mata.nu eu
-
Tu Florin esti ungunoi uman, mata trebuia sa te inghita dar tatctu alt gunoi tea ascuns la scuteala in padurea lu lat si asa ai prins viata avortatule
-
Cimitirele trebuie sa aibă asigurată pază militarizată pentru că defuncții sunt răpiți de trenul negru cu locomotiva galbenă și microcipați 5 g și reânviati și trimiși să răspândească oribila maladie.
Tehnologia monștrilor a avansat pot reanvia decedați pina la 2 ani. Toți sunt transformați în armata de sprijin pentru forța invadatoare extraterestra care vine sa ne ocupe.
Vopsirea ferestrelor in negru și stat deoparte de ele
Adăpostirea cetățenilor rămași neinfectati in baza militara subterană secretă de la Subcetate precum și în tunelul Glogovat/ Parneava/Sâmpetru German.
-
Cribaio, tu ai mancat coliva stricata
Nu înțelegeți vin sărbătorile au nevoie de bani Caută tot felul de prostii De unde poate să scoate banii de la fraier premierul României respectă legea pensiilor cu 40%
Se fura tot…se fura absolut tot ce inseamna gard metalic,metal,acumulatori de la stalpi…Flori,pomisori,smulsi Tuia si Salcii…Debordeaza niste salahori care iti ofera servicii de curatare,te trag de maneca,pur si simplu,devenit industrie….Daca nu le accepti serviciile si preturile,va fi bai mare…Totul se stie si se face tacit..Se devalizeaza morminte,locuri de veci…Te trezesti ca mergi la mormintele celor nostri,raposati si s-au furat placi de marmura,cruci,etc…..Ti se spune simplu…..Pai noi nu stim….Dar bani vor….Si nu este 31 Lei/an ci 78,in cazul ca esti informat….Altfel te trezesti cu nimic…
Cele mai grave incalcari sunt in Cimitir Micalaca,si Gai….
Normal ar fi cazul sa se revina la aceasta hotarare locala cu plata locului de veci. Cineva care de ex. a platit acel loc de 30-40 de ani sau si mai mult sa fie scutit sa mai plateasca in continuare tinand cond ca a platit locul cu varf si indesat de zeci de ani.
As mai avea o intrebare: cat trebuie sa plateasca urmasul celui decedat ca locul sa fie definitiv pastrat de acesta fara sa tot plateasca mereu pt el.?
Sunt urmasi care sunt in strainatate si care nu au cum sa vina in țară pt plate unei taxe fie ca sunt in varsta si se deplaseaza greu , fie ca e pandemie .Luati-o cum vreti.
O alta problema ar fi si locurile unde urmasii celor decedati nu mai traiesc nici ei dar au investit in acele morminte – sau cavouri- niste bani . De ce sa fie distruse sau date cadou altor persoane.? Cred ca dupa ce au platit taxe zeci de ani ( unii de peste 50 de ani) ar merita lasate locurile acolo fara a fi distruse .
Sunt localitati in Romania unde locul de veci nu se mai plateste si ramane pe veci acolo asa cum este Si asa mi se pare normal.
Nici sa mori nu mai poti daca nu ai bani…
Traim in secolul XXI , exista GPS de ce nu se foloseste tehnica in marcarea tuturor locurilor de veci din cimitire , ajuta imediat la identificare atat a numelui celui decedat cat si asupra situatiei platilor , nu in registre care pot lua foc sau sant vulnerabile la rozatoare.
Multumit ca tata si fratele mai mic se ofihnesc se odihnesc in pace acolo de peste 30 de ani
NU mi-se pare normal sa platesti taxa la cimitir,din moment ce ai cumparat locul odata mai si platesti dupa aia din nou,in alte cimitire nu se plateste cred ca un om a platit destul dari la stat cit a trait! macar daca e mort sa fie scutit!