ARAD. Peste 3.500 de locuri pentru vaccinare erau disponibile în județul Arad, miercuri la ora 13.00. Vorbim în principal de locuri pentru cei care se vor vaccina cu serul de la AstraZeneca, deci persoane sub 55 de ani. Defalcat pe centrele de vaccinare dedicate acestui tip de vaccin, locurile disponibile erau: 1.956 la centrul din cartierul Aurel Vlaicu – cu două fluxuri, 628 la Cinema „Arta” și alte 1.011 la centrul de vaccinare din Aradul Nou. Atât la centrul de vaccinare de pe strada Predeal, cât și la cel din Aradul Nou, locurile disponibile erau pentru programări ce pot fi făcut începând cu luni, 22 februarie. În cazul centrului de la Cinema „Arta” locurile disponibile sunt de la 1 martie. În ceea ce îi privește pe cei care s-au programat deja pentru a se vaccina cu AstraZeneca, miercuri la ora 14:00 erau 2.014 programări.
Ministerul Sănătății a anunțat că joi, 18 februarie, sosesc în România 163.200 doze de vaccin AstraZeneca. Acestea sunt stocate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Aradul ar urma să primească din aceste doze, 910 vaccinuri.
Aprobat la final de ianuarie
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.
Cum funcționează?
Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca conține un adenovirus non-uman care nu se poate replica și nu poate provoca boli. Adenovirusul a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike. Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun – anticorpi și celule T – împotriva sa. Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19.
Trimite articolul
Xverificati va rog platforma de vaccinare ptr a vedea ca nu exista nici un loc disponibil in tot judetul Arad
-
Corect , am avut aceeasi problema, dar, daca platforma are datele persoanei care vrea sa fie programata , iar persona este peste 55 , ar inseamna 0 locuri libere. Sper ca asta ii explicatia si nu prostia celui care a scris softul.
-
Adevărat
Baaa, ce explicatie este asta? De amatori? Ce proteina spike visati? Unde ati terminat medicina??? Te injecteaza cu soldatei verzi si aia dupa ce invadeaza organismul se lupta cu infractorii cu bmw cu volan pe dreapta. Eu asa am inteles de la tov prim medic al judetului:)))
dati dracu de vaccinuri asa ca marsi in matii de vaccinuri ma taci ma de mapetsi
asa marsi de aici cu vaccinuri date in matii de aici
-
Boss, daca nu google translate-ul e de vina atunci ai grave probleme de exprimare și nu numai. Nici pe mine nu ma prea incanta acest vaccin, dar măcar nu jignii si încearcă cât de cât sa ai o idee coerenta. Am impresia ca la tine în “cabina” e un ghiveci combinat cu chisalita. Sănătate!