Pelerinii au posibilitatea de a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, descoperită într-o movilă de pământ de către un taur din turma unui păstor, pe locul unde se află astăzi mănăstirea. Hodoş, ar fi numele taurului de care legenda leagă începutul mănăstirii şi provine de la slavul ,,hudus”, care înseamnă sărbătoresc, maiestuos, iar numele de Bodrog desemnează poziţionarea mănăstirii între ape, între satele Bodrogul Vechi şi Bodrogul Nou. Pentru a confirma datele tradiţiei, se mai păstrează şi astăzi, în biserica mănăstirii, capul taurului care a descoperit icoana, precum şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.
În seara de dinaintea marelui praznic, credincioşii, având în frunte un mare sobor de preoţi din toată împrejurimea, condus de Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au posibilitatea de a reface Drumul Crucii, în adâncă smerenie în faţa jertfei Mântuitorului, procesiune care se desfăşoară de aproape un secol la această străveche mănăstire.
Programul slujbelor
În acest an, sfintele slujbe cu prilejul hramului se vor desfăşura după următorul program:
Miercuri, 14 August 2019
Ora 09.00 – Acatistul Maicii Domnului, Ceasurile și Sfânta Liturghie
Ora 15.00 – Aghiasma Mică
Ora 16.00 – Vecernia cu Litie și Utrenia – PS Părinte EMILIAN Crişanul
Ora 19.30 – Procesiunea ,,Drumul Crucii” – PS Părinte EMILIAN Crişanul
Ora 22.00 – Taina Sfântului Maslu
Ora 23:30 – Prohodul Maicii Domnului
Joi, 15 August 2019
Ora 02.00 – Sfânta Liturghie
Ora 07.00 – Taina Sfântului Maslu
Ora 09.00 – Acatistul Adormirii Maicii Domnului, Ceasurile
Ora 10.00 – Sfânta Liturghie Arhierească – săvârşită de IPS Părinte Arhiepiscop Timotei dimpreună cu PS Părinte Lukijan, Episcopul ortodox sârb al Ungariei şi administrator al Eparhiei ortodoxe sârbe din Timişoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!