HODOȘ-BODROG. În ajunul Marelui Praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugării și preoții oficiază slujbe religioase și parcurg împreună cu mii de credincioși Drumul Crucii. Și tot ca o tradiție, mii de credincioși au rămas peste noapte, sub cerul liber, în curtea Mănăstării care poartă hramul Sfintei Maria.
Câteva mii de credincioși au venit, cu mic cu mare, din tot vestul țării, ba chiar și din străinătate, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, care se află la aproximativ 14 km de municipiul Arad, și este cel mai mare loc de pelerinaj pentru credincioşii orotodocşi din vestul ţării. Mănăstirea îşi sărbătoreşte şi hramul la Adormirea Maicii Domnului. Aici vin şi credincioşi din alte ţări. Credincioşii spun că aici se regăsesc an de an şi trăiesc clipe unice care îi aduc mai aproape de Sfânta Fecioară Maria. Oamenii vin de departe pentru a participa la procesiunile care au loc aici, la mănăstirea Hodoş Bodrog. Credincioșii au parcus în total 4 km și s-au oprit la cele 14 cruci de pe Drumul Crucii, unde au aprins lumânări și s-au rugat. Drumul Crucii reprezintă drumul pe care Iisus Christos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei și făcând cele 14 popasuri. Drumul Crucii este făcut după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim. Unii credincioși au petrecut noaptea în curtea bisericii. Mănsătirea Hodoș Bodrog își sărbătorește și hramul la Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. La Hodoș-Bodrog slujbele au încep duminică, 14 august, la ora 16:00 și continuă toată noaptea, când s-a oficiat și Sfântul Maslu, dar și în ziua Marelui Praniz, când la ora 10:00 – Sfânta Liturghie Arhiereasca va fi oficiată de către IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Potrivit site-ului Mănăstirii, Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea. Tradiţia spune că mănăstirea a luat fiinţă după ce un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele din pământ Icoana Maicii Domului cu Pruncul Iisus, icoană făcătoare de minuni. Exact pe acel loc, credincioşii au construit o biserică, unde şi astăzi se mai păstrează icoana. Pentru a confirma datele tradiţiei, se mai păstrează încă, în biserica mănăstirii, capul taurului care a descoperit Icoana, precum şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Basilica Papală Maria Radna este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul ţării pentru credincioşii catolici şi de alte religii. Mai multe slujbe în 5 limbi sunt oficiate în fiecare zi, de sâmbătă până luni, pentru a marca sărbătorea de Sfânta Maria Adormirii Maicii Domnului, la Basilica Papală Maria Radna, care este cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României. Credincioșii refac Drumul Crucii pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din anul 1880. Sfânta litughie pontificală va fi oficiată luni cu începere de la ora 11.
Trimite articolul
XCata falsitate in om!!!! Azi merge si se roaga pe coate si pe genunchi si maine ucide, barfeste ,uraste!!!!!Cati din cei credinciosi de acolo , respecta cele sapte porunci??? Nimeni……….Ce crestin esti, cum te poti ruga , cand pleci de acolo revii la vechile obiceiuri grotesti…..mi-e sila si greata de asemenea oameni
-
Agripino, vezi ca-s 10, nu 7!
-
De fapt sunt doar doua dupa venirea lui Iisus. Da astea-s detalii…
-
Etc, ai perfecta dreptate, dar mi-am dorit sa n-o bulversez
-
Scuze…
-
-
-
corect, sunt 7
-
Nu sunt 7 nici 10….mai citește scriptura,,creștine”
Scrisoarea de dragoste de la Dumnezeu include mai multe porunci
Eu doar 2 voi reaminti: faptele apostolilor cap 17/30 și Ioan 13/34
-
-
Şapte porunci sunt pentru plebea de rând,profană, celelalte trei porunci sunt doar pentru inițiații metafizici sau iluminatti.
or pupat niste moaste putrede ??????
Ca altfel n-au facut nimic !!!
-
Ceva oase, s-or fi găsit pe acolo, că nu ar avea rost tot tămbălăul fără oase. Pe viitor pot colecționa mai multe, de la Arsenie Boca, alți călugări și popi și dacă sunt destule, cine știe, poate se și scot la vânzare.
inghesuiala mare.
Frica de Covid nu a mai contat se pare…………………..taci ca-i ”bine”